Američané hovězí žebra milují a připravují na grilu v létě i v zimě. Je načase objevit jejich báječnou chuť.
Suroviny
Postup
V míse prošlehejte přísady na marinádu. Žebra v celku osolte a opepřete a naložte je do marinády. Nechte v chladu marinovat přes noc, ale nejlépe 2 dny.
Celer a jablko nakrájejte na tenké nudličky a promíchejte s citronem, aby nezhnědly. Smíchejte s majonézou, hořčicí a petrželkou a osolte podle chuti. Dejte do chladničky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Žebra i s marinádou vložte do pekáče a pečte hodinu. Pak troubu ztlumte na 85 °C a pomalu pečte 6 hodin.
Vyjměte žebra z omáčky. V rendlíku na sádle opékejte mouku, až zpění a zbělá. Jíškou zahustěte omáčku ze žeber a provařte na sporáku asi 10 minut. Podle potřeby rozřeďte vodou. Žebra naporcujte mezi kostmi a přelijte připravenou omáčkou. Podávejte s opečenou bagetou a salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Celer(12 receptů)
Komentáře
Dobrý den, žebra pečeme po celou dobu zakrytá nebo nezakrytá ? Děkuji
Dlouho jsme v redakci rokovali a usnesli jsme se, že bychom žebra pekli zakrytá a na poslední půlhodinku je odkryli.