Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí žebro BBQ s celerovým salátem
Hovězí žebro BBQ s celerovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí žebro BBQ s celerovým salátem

4.2/5 Počet hodnocení: 61
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5282 kcal
Bílkoviny 400 g
Sacharidy 151 g
Tuky 386 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Američané hovězí žebra milují a připravují na grilu v létě i v zimě. Je načase objevit jejich báječnou chuť. A můžete začít zrovna s tímto receptem na hovězí žebro BBQ s celerovým salátem.

Související recepty

Suroviny

hovězí žebra 2 kg
v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
k podávání
Na salát
celer ½ ks
oloupaný
z 1/2 citronu
Granny Smith, zbavené jadřince
majonéza 5 PL
hořčice dijonská 1 PL
petrželka 1 hrst
nasekaná
Na marinádu
česnek 6 stroužků
drcený
hořčice dijonská 2 PL
dobrý
med 4 PL
nasekané
tymián 4 snítky
odrhnuté lístky
sójová omáčka 4 PL
worcesterská omáčka 1 PL

Postup

1

V míse prošlehejte přísady na marinádu. Žebra v celku osolte a opepřete a naložte je do marinády. Nechte v chladu marinovat přes noc, ale nejlépe 2 dny.

2

Celer a jablko nakrájejte na tenké nudličky a promíchejte s citronem, aby nezhnědly. Smíchejte s majonézou, hořčicí a petrželkou a osolte podle chuti. Dejte do chladničky.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Žebra i s marinádou vložte do pekáče a pečte hodinu. Pak troubu ztlumte na 85 °C a pomalu pečte 6 hodin.

4

Vyjměte žebra z omáčky. V rendlíku na sádle opékejte mouku, až zpění a zbělá. Jíškou zahustěte omáčku ze žeber a provařte na sporáku asi 10 minut. Podle potřeby rozřeďte vodou. Žebra naporcujte mezi kostmi a přelijte připravenou omáčkou. Podávejte s opečenou bagetou a salátem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Komentáře

14.01.2016 21:12

Dobrý den, žebra pečeme po celou dobu zakrytá nebo nezakrytá ? Děkuji

18.01.2016 16:10

Dlouho jsme v redakci rokovali a usnesli jsme se, že bychom žebra pekli zakrytá a na poslední půlhodinku je odkryli.

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...