0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí žebro BBQ s celerovým salátem

Hovězí žebro BBQ s celerovým salátem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 37
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5317 kcal
Bílkoviny 401 g
Sacharidy 157 g
Tuky 387 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Američané hovězí žebra milují a připravují na grilu v létě i v zimě. Je načase objevit jejich báječnou chuť.

Suroviny

hovězí žebra 2 kg
v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
sádlo 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
bageta
k podávání
Na salát
celer 0.5 ks
oloupaný
citronová štáva
z poloviny citronu
jablko 1 ks
Granny Smith, zbavené jadřince
majonéza 5 PL
hořčice dijonská 1 PL
petrželka 1 hrst
nasekaná
Na marinádu
česnek 6 stroužek
drcený
hořčice dijonská 2 PL
kečup 4 PL
dobrý
med 4 PL
chilli paprička 2 ks
nasekané
tymián 4 snítka
odrhnuté lístky
víno červené 200 ml
sójová omáčka 4 PL
worcesterská omáčka 1 PL

Postup

1

V míse prošlehejte přísady na marinádu. Žebra v celku osolte a opepřete a naložte je do marinády. Nechte v chladu marinovat přes noc, ale nejlépe 2 dny.

2

Celer a jablko nakrájejte na tenké nudličky a promíchejte s citronem, aby nezhnědly. Smíchejte s majonézou, hořčicí a petrželkou a osolte podle chuti. Dejte do chladničky.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Žebra i s marinádou vložte do pekáče a pečte hodinu. Pak troubu ztlumte na 85 °C a pomalu pečte 6 hodin.

4

Vyjměte žebra z omáčky. V rendlíku na sádle opékejte mouku, až zpění a zbělá. Jíškou zahustěte omáčku ze žeber a provařte na sporáku asi 10 minut. Podle potřeby rozřeďte vodou. Žebra naporcujte mezi kostmi a přelijte připravenou omáčkou. Podávejte s opečenou bagetou a salátem.

Související články

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...

Komentáře

Martina Zajícová

Dlouho jsme v redakci rokovali a usnesli jsme se, že bychom žebra pekli zakrytá a na poslední půlhodinku je odkryli.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit