Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí žebro BBQ s celerovým salátem

Hovězí žebro BBQ s celerovým salátem

4.3/5 Počet hodnocení: 43
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5317 kcal
Bílkoviny 401 g
Sacharidy 157 g
Tuky 387 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Američané hovězí žebra milují a připravují na grilu v létě i v zimě. Je načase objevit jejich báječnou chuť.

Suroviny

hovězí žebra 2 kg
v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
k podávání
Na salát
celer ½ ks
oloupaný
z poloviny citronu
Granny Smith, zbavené jadřince
majonéza 5 PL
hořčice dijonská 1 PL
petrželka 1 hrst
nasekaná
Na marinádu
česnek 6 stroužek
drcený
hořčice dijonská 2 PL
dobrý
med 4 PL
nasekané
tymián 4 snítka
odrhnuté lístky
sójová omáčka 4 PL
worchestrová omáčka 1 PL

Postup

1

V míse prošlehejte přísady na marinádu. Žebra v celku osolte a opepřete a naložte je do marinády. Nechte v chladu marinovat přes noc, ale nejlépe 2 dny.

2

Celer a jablko nakrájejte na tenké nudličky a promíchejte s citronem, aby nezhnědly. Smíchejte s majonézou, hořčicí a petrželkou a osolte podle chuti. Dejte do chladničky.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Žebra i s marinádou vložte do pekáče a pečte hodinu. Pak troubu ztlumte na 85 °C a pomalu pečte 6 hodin.

4

Vyjměte žebra z omáčky. V rendlíku na sádle opékejte mouku, až zpění a zbělá. Jíškou zahustěte omáčku ze žeber a provařte na sporáku asi 10 minut. Podle potřeby rozřeďte vodou. Žebra naporcujte mezi kostmi a přelijte připravenou omáčkou. Podávejte s opečenou bagetou a salátem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

14.01.2016 21:12

Dobrý den, žebra pečeme po celou dobu zakrytá nebo nezakrytá ? Děkuji

18.01.2016 16:10

Dlouho jsme v redakci rokovali a usnesli jsme se, že bychom žebra pekli zakrytá a na poslední půlhodinku je odkryli.

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč