0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vařené hovězí žebro s feferonovou hořčicí a jablečným křenem

Vařené hovězí žebro s feferonovou hořčicí a jablečným křenem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5252 kcal
Bílkoviny 419 g
Sacharidy 229 g
Tuky 352 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U nás zatím hovězí žebra zůstávají skrytým pokladem řeznictví. Je načase objevit jejich báječnou chuť!

Suroviny

hovězí žebra 2 kg
v celku
cibule 2 ks
oloupané
česnek 2 stroužek
oloupané
celer 0.25 ks
očištěný
mrkev 1 ks
očištěná
petržel 1 ks
očištěná
bobkový list 2 ks
pepř mletý 8 kulička
nové koření 5 kulička
sůl
chleba
k podávání
Na feferonovou hořčici
3 ks
nakládaná feferonka
hořčice plnotučná 100 g
hořčice dijonská 2 ČL
majonéza 3 PL
Na jablečný křen
křen 150 g
oloupaný
2 ks
červená jablko zbavená jadřince
citronová štáva 2 ČL
vývar hovězí 50 ml
teplý, lze vynechat
moučkový cukr 0.5 ČL
ocet 1 ČL

Postup

1

Na hořčici vyberte pěkně červené feferonky, zbavte je semen a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s ostatními přísadami a podle chuti osolte. Dejte do chladničky.

2

Nastrouhejte křen najemno a jablka nahrubo. Jablka ihned pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. V misce křen zalijte vývarem a minutku nechte vsakovat. Vmíchejte ostatní přísady, osolte a nechte v chladničce rozležet.

3

Hovězí žebra dejte do hrnce, přidejte zeleninu a zalijte studenou vodou tak, aby maso bylo potopené. Osolte a přiveďte k varu. Na hladině se vytvoří pěna. Seberte ji odpěňovačkou nebo malým sítkem. Přidejte divoké koření, ztlumte a zvolna vařte doměkka; trvá to asi 2 hodiny.

4

Podávejte s hořčicí, jablečným křenem a s čerstvým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Maso v žádném případě nenechte vařit klokotem.  Pomalé, pozvolné vaření je v tomto případě zásadní pro dokonalý výsledek. Odměnou vám bude maso měkké jako dortík, které z kosti snadno vyloupnete jen prstem.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit