Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vařené hovězí žebro s feferonovou hořčicí a jablečným křenem

Vařené hovězí žebro s feferonovou hořčicí a jablečným křenem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5252 kcal
Bílkoviny 419 g
Sacharidy 229 g
Tuky 352 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U nás zatím hovězí žebra zůstávají skrytým pokladem řeznictví. Je načase objevit jejich báječnou chuť!

Suroviny

hovězí žebra 2 kg
v celku
oloupané
česnek 2 stroužek
oloupané
celer ¼ ks
očištěný
mrkev 1 ks
očištěná
petržel 1 ks
očištěná
pepř mletý 8 kulička
nové koření 5 kulička
sůl
k podávání
Na feferonovou hořčici
3 ks
nakládaná feferonka
hořčice plnotučná 100 g
hořčice dijonská 2 ČL
majonéza 3 PL
Na jablečný křen
křen 150 g
oloupaný
2 ks
červená jablko zbavená jadřince
vývar hovězí 50 ml
teplý, lze vynechat
ocet 1 ČL

Postup

1

Na hořčici vyberte pěkně červené feferonky, zbavte je semen a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s ostatními přísadami a podle chuti osolte. Dejte do chladničky.

2

Nastrouhejte křen najemno a jablka nahrubo. Jablka ihned pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. V misce křen zalijte vývarem a minutku nechte vsakovat. Vmíchejte ostatní přísady, osolte a nechte v chladničce rozležet.

3

Hovězí žebra dejte do hrnce, přidejte zeleninu a zalijte studenou vodou tak, aby maso bylo potopené. Osolte a přiveďte k varu. Na hladině se vytvoří pěna. Seberte ji odpěňovačkou nebo malým sítkem. Přidejte divoké koření, ztlumte a zvolna vařte doměkka; trvá to asi 2 hodiny.

4

Podávejte s hořčicí, jablečným křenem a s čerstvým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Maso v žádném případě nenechte vařit klokotem.  Pomalé, pozvolné vaření je v tomto případě zásadní pro dokonalý výsledek. Odměnou vám bude maso měkké jako dortík, které z kosti snadno vyloupnete jen prstem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín