Vařené hovězí žebro s feferonovou hořčicí a jablečným křenem

Vařené hovězí žebro s feferonovou hořčicí a jablečným křenem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5252 kcal
Bílkoviny 419 g
Cukr 229 g
Tuky 352 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U nás zatím hovězí žebra zůstávají skrytým pokladem řeznictví. Je načase objevit jejich báječnou chuť!

Suroviny

hovězí žebra 2 kg
v celku
cibule 2 ks
oloupané
česnek 2 stroužek
oloupané
celer 0.25 ks
očištěný
mrkev 1 ks
očištěná
petržel 1 ks
očištěná
bobkový list 2 ks
pepř mletý 8 kulička
nové koření 5 kulička
sůl
chleba
k podávání
Na feferonovou hořčici
3 ks
nakládaná feferonka
hořčice plnotučná 100 g
hořčice dijonská 2 ČL
majonéza 3 PL
Na jablečný křen
křen 150 g
oloupaný
2 ks
červená jablko zbavená jadřince
citronová štáva 2 ČL
vývar hovězí 50 ml
teplý, lze vynechat
moučkový cukr 0.5 ČL
ocet 1 ČL

1 Na hořčici vyberte pěkně červené feferonky, zbavte je semen a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s ostatními přísadami a podle chuti osolte. Dejte do chladničky.

2 Nastrouhejte křen najemno a jablka nahrubo. Jablka ihned pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. V misce křen zalijte vývarem a minutku nechte vsakovat. Vmíchejte ostatní přísady, osolte a nechte v chladničce rozležet.

3 Hovězí žebra dejte do hrnce, přidejte zeleninu a zalijte studenou vodou tak, aby maso bylo potopené. Osolte a přiveďte k varu. Na hladině se vytvoří pěna. Seberte ji odpěňovačkou nebo malým sítkem. Přidejte divoké koření, ztlumte a zvolna vařte doměkka; trvá to asi 2 hodiny.

4 Podávejte s hořčicí, jablečným křenem a s čerstvým chlebem.

 

NĚCO NAVÍC

Maso v žádném případě nenechte vařit klokotem.  Pomalé, pozvolné vaření je v tomto případě zásadní pro dokonalý výsledek. Odměnou vám bude maso měkké jako dortík, které z kosti snadno vyloupnete jen prstem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit