Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s novým kořením

Nové koření pochází z tropického stromu pimentovníku. Koření má palčivou a mírně nasládlou chuť. Používá se do polévek, omáček, marinád i pro nakládání okurek, dochucení ryb a masa. Je možné jej přidat i do sladkého pečiva, kompotů, pudinků a cukrovinek. Výborně vynikne také ve svařeném víně nebo domácích likérech. Mletý nový pepř dodá vynikající chuť i šlehačce na kávě.

...


Nový pepř je nejdůležitějším kořením zejména v karibské kuchyni. Používá se zde k zavařování, do kari omáček, klobás a v kořenících směsích označovaných jako jerk. Nové koření se dále hojně používá iv kuchyni Blízkého východu – například při přípravě dušeného masa. V USA se zase nejčastěji přidává do moučníků.

Nové koření je původem ze Střední Ameriky, kde se dodnes pěstuje většina jeho světové produkce. Starověké civilizace je používaly především k ochucování čokolády. Do Evropy ho přivezl v 16. století Kryštof Kolumbus.


Celý popis

Související články

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...