
Gratinované ostružiny
Díky tomuhle dezertu se váš večírek stane legendární záležitostí! Doporučujeme servírovat se šumivým vínem nebo s brandy.
Vydání: 2006/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 300 g čerstvých nebo rozmražených ostružin
- 200 g tvarohu
- 100 ml zakysané smetany
- 50 g moučkového cukru
- 2 kapky vanilkové esence
- 50 g jemného přírodního cukru
Příprava jídla
1. Ostružiny rozdělte do ohnivzdorných mističek. Tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkovou esenci dejte do mísy a vyšlehejte dohladka. Směs pak lžící přeneste na ostružiny. (Tenhle krok můžete klidně udělat den předem.)
2. Obsah každé mističky poprašte trochou přírodního cukru a vložte na tři minuty pod gril, aby cukr zkaramelizoval.
2. Obsah každé mističky poprašte trochou přírodního cukru a vložte na tři minuty pod gril, aby cukr zkaramelizoval.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 17:34