Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny se špenátem a ricottou
Těstoviny se špenátem a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny se špenátem a ricottou

4.1/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2328 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 202 g
Tuky 113 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za 20 minut na stole!

Suroviny

nejlépe celozrnné
olivový olej 4 PL
extra panenský
česnek 3 stroužky
na plátky
mražený nebo lístky
spařené
piniové oříšky 50 g
opražené nebo loupané nakrájené opražené mandle
ricotta 130 g
nebo žervé
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte; trochu vody, v níž se vařily, si ponechte.

2

Větší část oleje rozehřejte v hluboké pánvi nebo širším kastrolu a dozlatova osmažte plátky česneku.

3

Vsypte rozinky a všechen špenát (bude se ho zdát hodně, ale zavadne a objem se značně zmenší), osolte a opepřete a za občasného promíchání vařte dvě minuty.

4

Pánev se špenátem stáhněte z ohně, zastříkněte citronovou šťávou, přidejte zbylý olej a pinie nebo mandle.

5

Promíchejte se špagetami; pokud je směs příliš suchá, zvláčněte ji trochou vody z těstovin.

6

Krémový sýr rozdělte vidličkou na menší kousky a vmíchejte do těstovin.

Odlehčete to
Vynechte ricottu a ve chvíli, kdy budete smažit česnek, přidejte 250 g třešňových rajčátek. Podávejte s trochou strouhaného parmazánu.

Kouzelná přísada
Piniové oříšky, přesněji semínka, dodají jídlu tu správnou středomořskou chuť. K dostání jsou třeba v Tescu, 50 g za zhruba 30 Kč.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

01.10.2007 09:33
dělala jsem s mandlemi (ani by se snad nemusely pražit, vyjde to nastejno) a bylo to fakt výborné! zajímavá kombinace chutí!
04.09.2007 17:56
Recept se nachází v č.3/06, str.10
24.03.2007 12:33
Chutově je toto jídlo velmi dobré, ale konzistence je hutná a lepkavá.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč