Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Lenivé letní těstoviny

Lenivé letní těstoviny

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2127 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 245 g
Tuky 89 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepotřebujete omáčku. Recept snadno přizpůsobíte i pro větší sešlost.

Suroviny

cibule červená 2 ks
na osminky
cuketa 4 ks
na větší kousky
česnek 6 stroužků
neloupané
olivový olej 6 PL
rajčata cherry 400 g
fusilli 300 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
sůl
pepř
bazalka
čerstvá
parmazán
čerstvě nastrouhaný na posypání

1Opečte zeleninu Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cibuli, cukety a česnek vložte do velkého pekáče nebo zapékací mísy (aby se k nim později vešly těstoviny). Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, lehce promíchejte a pečte čtvrt hodiny. Přidejte rajčata, zamíchejte a pokračujte v pečení dalších 15 minut. Zároveň přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, aby byly těstoviny i zelenina hotové ve stejnou dobu.

2Uvařte těstoviny Do vroucí vody vhoďte těstoviny a vařte je podle návodu tak, aby byly na skus – trvá to 9–12 minut (záleží na druhu těstovin).

3Smíchejte a podávejte Těstoviny nechte okapat. Zeleninu vyjměte z trouby, stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozdrťte o stěny nádoby. Přisypte těstoviny, lístky bazalky a promíchejte. Podávejte v hlubších miskách, posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Kouzelná přísada:
Minirajčátka, vzhledem k tvaru a velikosti zvaná třešňová, vypadají efektně, mají výraznou chuť a jsou příjemná na (jeden) skus. V nejširší prodejní síti, balení 300 g stojí okolo 32 Kč.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Rychlý, chutný a hlavně je to z cuket, který nám na zahradě rostou jako houby po dešti. Akorád jsem nakonec k zelenině přidala Valfruttu-krájená rajčata, podle receptu se mi to zdálo moc suchý.

Anonym

musím říct že tento recept se opravdu povedl..rychlé, zdravé, kaloricky nenaročné a v neposlední řadě velmi chutné až na to že to s kořením moc nepřeháněli...já osobně jsem tam přidala aspoň 5 druhů koření navíc (chili, kurkuma, italské koření..), protože cuketa je sama o sobě nevýrazná, ale jinak gutten ;)

Anonym

výborné.Druhý den jsem přidala podušené kuřecí maso se žampiony.Takydobré.

Anonym

Recept se nachází v č.9/04, str.8

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit