0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lenivé letní těstoviny

testoviny se zeleninou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Lenivé letní těstoviny

4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2127 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 245 g
Tuky 89 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepotřebujete omáčku. Recept snadno přizpůsobíte i pro větší sešlost.

Suroviny

cibule červená 2 ks
na osminky
cuketa 4 ks
na větší kousky
česnek 6 stroužků
neloupané
olivový olej 6 PL
rajčata cherry 400 g
fusilli 300 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
sůl
pepř
bazalka
čerstvá
parmazán
čerstvě nastrouhaný na posypání

Postup

1

Opečte zeleninu Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2

Cibuli, cukety a česnek vložte do velkého pekáče nebo zapékací mísy (aby se k nim později vešly těstoviny). Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, lehce promíchejte a pečte čtvrt hodiny.

3

Přidejte rajčata, zamíchejte a pokračujte v pečení dalších 15 minut. Zároveň přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, aby byly těstoviny i zelenina hotové ve stejnou dobu.

4

Uvařte těstoviny Do vroucí vody vhoďte těstoviny a vařte je podle návodu tak, aby byly na skus – trvá to 9–12 minut (záleží na druhu těstovin).

5

Smíchejte a podávejte Těstoviny nechte okapat. Zeleninu vyjměte z trouby, stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozdrťte o stěny nádoby. Přisypte těstoviny, lístky bazalky a promíchejte. Podávejte v hlubších miskách, posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Kouzelná přísada:
Minirajčátka, vzhledem k tvaru a velikosti zvaná třešňová, vypadají efektně, mají výraznou chuť a jsou příjemná na (jeden) skus. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Rychlý, chutný a hlavně je to z cuket, který nám na zahradě rostou jako houby po dešti. Akorád jsem nakonec k zelenině přidala Valfruttu-krájená rajčata, podle receptu se mi to zdálo moc suchý.

Anonym

musím říct že tento recept se opravdu povedl..rychlé, zdravé, kaloricky nenaročné a v neposlední řadě velmi chutné až na to že to s kořením moc nepřeháněli...já osobně jsem tam přidala aspoň 5 druhů koření navíc (chili, kurkuma, italské koření..), protože cuketa je sama o sobě nevýrazná, ale jinak gutten ;)

Anonym

výborné.Druhý den jsem přidala podušené kuřecí maso se žampiony.Takydobré.

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč