Nepotřebujete omáčku. Recept snadno přizpůsobíte i pro větší sešlost.
Suroviny
Postup
Opečte zeleninu Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
Cibuli, cukety a česnek vložte do velkého pekáče nebo zapékací mísy (aby se k nim později vešly těstoviny). Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, lehce promíchejte a pečte čtvrt hodiny.
Přidejte rajčata, zamíchejte a pokračujte v pečení dalších 15 minut. Zároveň přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, aby byly těstoviny i zelenina hotové ve stejnou dobu.
Uvařte těstoviny Do vroucí vody vhoďte těstoviny a vařte je podle návodu tak, aby byly na skus – trvá to 9–12 minut (záleží na druhu těstovin).
Smíchejte a podávejte Těstoviny nechte okapat. Zeleninu vyjměte z trouby, stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozdrťte o stěny nádoby. Přisypte těstoviny, lístky bazalky a promíchejte. Podávejte v hlubších miskách, posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Kouzelná přísada:
Minirajčátka, vzhledem k tvaru a velikosti zvaná třešňová, vypadají efektně, mají výraznou chuť a jsou příjemná na (jeden) skus.
Komentáře