Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lenivé letní těstoviny
testoviny se zeleninou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Lenivé letní těstoviny

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2127 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 245 g
Tuky 89 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepotřebujete omáčku. Recept snadno přizpůsobíte i pro větší sešlost.

Suroviny

na osminky
na větší kousky
česnek 6 stroužků
neloupané
olivový olej 6 PL
rajčata cherry 400 g
fusilli 300 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
sůl
pepř
bazalka
čerstvá
čerstvě nastrouhaný na posypání

Postup

1

Opečte zeleninu Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2

Cibuli, cukety a česnek vložte do velkého pekáče nebo zapékací mísy (aby se k nim později vešly těstoviny). Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, lehce promíchejte a pečte čtvrt hodiny.

3

Přidejte rajčata, zamíchejte a pokračujte v pečení dalších 15 minut. Zároveň přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, aby byly těstoviny i zelenina hotové ve stejnou dobu.

4

Uvařte těstoviny Do vroucí vody vhoďte těstoviny a vařte je podle návodu tak, aby byly na skus – trvá to 9–12 minut (záleží na druhu těstovin).

5

Smíchejte a podávejte Těstoviny nechte okapat. Zeleninu vyjměte z trouby, stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozdrťte o stěny nádoby. Přisypte těstoviny, lístky bazalky a promíchejte. Podávejte v hlubších miskách, posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Kouzelná přísada:
Minirajčátka, vzhledem k tvaru a velikosti zvaná třešňová, vypadají efektně, mají výraznou chuť a jsou příjemná na (jeden) skus. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 16:42
Recept se nachází v č.9/04, str.8
10.08.2007 09:44
výborné.Druhý den jsem přidala podušené kuřecí maso se žampiony.Takydobré.
24.07.2007 16:46
musím říct že tento recept se opravdu povedl..rychlé, zdravé, kaloricky nenaročné a v neposlední řadě velmi chutné až na to že to s kořením moc nepřeháněli...já osobně jsem tam přidala aspoň 5 druhů koření navíc (chili, kurkuma, italské koření..), protože cuketa je sama o sobě nevýrazná, ale jinak gutten ;)
01.08.2006 11:53
Rychlý, chutný a hlavně je to z cuket, který nám na zahradě rostou jako houby po dešti. Akorád jsem nakonec k zelenině přidala Valfruttu-krájená rajčata, podle receptu se mi to zdálo moc suchý.

Apetit magazín