Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané těstoviny s kuřetem a brokolicí
Zapékané těstoviny s kuřetem a brokolicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané těstoviny s kuřetem a brokolicí

4/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3569 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 215 g
Tuky 209 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené těstoviny jsou velice variabilní jídlo. Stačí těstoviny doplnit surovinami podle chuti, zalít smetanou nebo vajíčkem, zasypat sýrem a vložit do trouby. Do hodiny máte na stole. Zapékané těstoviny s kuřetem a brokolicí představují symfonii chutí, kterou navíc doplní žampiony a samozřejmě sýr. 

Suroviny

těstoviny 350 g
mušličky, krucánky
rozdělená na malé růžičky
olivový olej 2 PL
bez kostí a kůže, na nudličky
hlíva 180 g
na větší kousky, možno nahradit jinými houbami
rajčatová passata - pyré 4 PL
nejlépe s čersnekem a bylinkami
Na ozdobu
jarní cibulka 1 svazek
jemně nakrájená
strouhaný
česnek 1 stroužek
nasekaný
mandle sekané 50 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C; horkovzdušnou na 170 °C. Těstoviny ve velkém hrnci s vařící vodou povařte šest minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších pět až šest minut. Slijte a vraťte vše do hrnce.

2

V hluboké pánvi rozpalte olej a kousky kuřete na něm osmahněte do hněda. Přidejte houby; po minutě rajčatové pyré, sýr a smetanu. Míchejte a vařte, dokud se sýr neroztaví a nezahustí omáčku. Potom osolte a opepřete.

3

Omáčkou přelijte těstoviny a lehce jimi zamíchejte, aby se jí hezky pokryly. Těstoviny poté nasypte do nízkého pekáče o objemu asi 1,5 l a povrch směsi uhlaďte pomocí ploché vařečky.

4

Smíchejte jarní cibulku, nastrouhaný sýr, česnek a mandle a posypte jimi těstoviny. Osolte, opepřete a zapékejte dozlatova (asi 20 minut).

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 08:08
Recept se nachází v č.8/04, str.20
02.03.2007 11:29
copak v české republice není chicken road prosím najdete mi slepice a XIAO XIAO je Uřízne
25.02.2007 14:33
Další příspěvek tady mám
19.02.2007 18:50
tak tyhle těstoviny mě chutnají přihlaste se na www.apetit.cz
20.02.2006 13:36
tyto těstoviny mohu naprosto doporučit. Moje rodina je MILUJE a to přesto, že syn měl vždycky při vyslovení slova brokolice kopřivku. Jídlo se zdá složité, ale jde to ráz na ráz. Jen nedávám šlehačku, ale kysanou light danone smetanu a místo čedaru (který se někdy špatně shání) goudu. Výsledek je fakticky vyjímečný!
13.02.2008 12:41
Dobrý den! Gratuluji je to výborný recept i když jsem neměla kuřecí maso a dala jsem tam krabí tyčinky a misto sýra jen aidam tak to bylo výborné.Kdybych tam dala vše jak to má být tak asi zblajznu celý pekáč))Děkuji a doporučuji moc dobré!!!))
19.09.2008 11:47
Na tenhle recept jsem narazila asi před 1/2 rokem a od té doby jsem ho dělala už mockrát a ještě mockrát dělat budu. Je naprosto senzační. Doporučuji!!!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...