Kupovaná bonboniéra bývá dokladem toho, že jste nedokázali vymyslet nic nápaditějšího. Pokud však vyrobíte bonbony sami, a navíc je stylově zabalíte, dáte najevo, jak moc si obdarovaného vážíte.
Suroviny
Postup
Sušené ovoce důkladně opláchněte horkou vodou a nechte okapat. Ořechy posekejte, nasypejte na plech a v troubě lehce opražte. Teď můžou děti rozdělit ořechy i ovoce do papírových košíčků střední velikosti.
Na plotýnku postavte hlubší pánev s vodou; přiveďte ji k varu. Do pánve postavte rendlík s Ledovými kaštany a hořkou čokoládou. Jakmile se úplně rozpustí, nalijte je na ořechy s ovocem.
Do středu každého košíčku kápněte trochu rozpuštěné bílé polevy nebo čokolády. Až částečně zatuhne, můžou děti bonbony dozdobit lískovým oříškem. Balte, až když je čokoláda úplně ztuhlá.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 15x vánoční dekorace, na kterých si zaručeně pochutnáte(15 receptů )
- 12x domácí bonbonky(12 receptů )
- Připravte si nejlepší ořechové cukroví: 23 osvědčených receptů a tipy redakce(23 receptů )
Komentáře