Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Více než hodinu 12 bonbonů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1609 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 125 g
Tuky 112 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kupovaná bonboniéra bývá dokladem toho, že jste nedokázali vymyslet nic nápaditějšího. Pokud však vyrobíte bonbony sami, a navíc je stylově zabalíte, dáte najevo, jak moc si obdarovaného vážíte.

Suroviny

ořechy 30 g
nejlépe směs
sušené ovoce 20 g
(rozinky, brusinky, meruňky, švestky…)
Ledové kaštany 100 g
nalámaná čokoláda
tmavá čokoláda 100 g
nalámaná
poleva bílá 3 PL
rozpuštěná, nebo bílá čokoláda
12 ks
lískové ořechy na ozdobu
1. Sušené ovoce důkladně opláchněte horkou vodou a nechte okapat. Ořechy posekejte, nasypejte na plech a v troubě lehce opražte. Teď můžou děti rozdělit ořechy i ovoce do papírových košíčků střední velikosti. 

2. Na plotýnku postavte hlubší pánev s vodou; přiveďte ji k varu. Do pánve postavte rendlík s Ledovými kaštany a hořkou čokoládou. Jakmile se úplně rozpustí, nalijte je na ořechy s ovocem.

3. Do středu každého košíčku kápněte trochu rozpuštěné bílé polevy nebo čokolády. Až částečně zatuhne, můžou děti bonbony dozdobit lískovým oříškem. Balte, až když je čokoláda úplně ztuhlá.

Obchod Apetit