Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-marcipánové bonbony
Čokoládovo-marcipánové bonbony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládovo-marcipánové bonbony

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 10-15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2518 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 265 g
Tuky 133 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tip na vlastnoručně vyrobený jedlý dárek. Pokud je nesníte hned, vydrží v chladu i dva týdny.

Suroviny

+ na poprášení válu
tmavá čokoláda 50 g
pro děti lze vynechat
mléčná nebo 100 g mléčné čokolády

Postup

1

Marcipán posypte cukrem a důkladně prohněťte do kompaktního bochánku.

2

Hořké čokoládě dopřejte vodní lázeň, aby se dohladka rozpustila: dejte ji do rendlíku a ten ponořte do většího kastrolu naplněného vodou, který budete zahřívat. K čokoládě přidejte koňak, pokud jste se rozhodli ho použít.

3

Čokoládovou hmotu spojte s marcipánem a důkladně prohněťte. Pak těsto přesuňte na vál poprášený moučkovým cukrem a rozválejte ho na plát silný zhruba centimetr. Vykrajujte z něj menší kostičky.

4

Ve vodní lázni opět rozehřejte čokoládu – tentokrát mléčnou – a postupně v ní namáčejte bonbony. Pokud raději pracujete s už hotovými polevami, které se ještě v obalu zahřejí, bez obav je použijte. Nechte ztuhnout a pak balte do celofánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...