0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo-marcipánové bonbony

Čokoládovo-marcipánové bonbony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládovo-marcipánové bonbony

3.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 10-15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2518 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 265 g
Tuky 133 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tip na vlastnoručně vyrobený jedlý dárek. Pokud je nesníte hned, vydrží v chladu i dva týdny.

Suroviny

moučkový cukr 2 PL
+ na poprášení válu
tmavá čokoláda 50 g
pro děti lze vynechat
čokoládová poleva 2 bal
mléčná nebo 100 g mléčné čokolády

1Marcipán posypte cukrem a důkladně prohněťte do kompaktního bochánku.

2Hořké čokoládě dopřejte vodní lázeň, aby se dohladka rozpustila: dejte ji do rendlíku a ten ponořte do většího kastrolu naplněného vodou, který budete zahřívat. K čokoládě přidejte koňak, pokud jste se rozhodli ho použít.

3Čokoládovou hmotu spojte s marcipánem a důkladně prohněťte. Pak těsto přesuňte na vál poprášený moučkovým cukrem a rozválejte ho na plát silný zhruba centimetr. Vykrajujte z něj menší kostičky.

4Ve vodní lázni opět rozehřejte čokoládu – tentokrát mléčnou – a postupně v ní namáčejte bonbony. Pokud raději pracujete s už hotovými polevami, které se ještě v obalu zahřejí, bez obav je použijte. Nechte ztuhnout a pak balte do celofánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč