Tip na vlastnoručně vyrobený jedlý dárek. Pokud je nesníte hned, vydrží v chladu i dva týdny.
Suroviny
Postup
Marcipán posypte cukrem a důkladně prohněťte do kompaktního bochánku.
Hořké čokoládě dopřejte vodní lázeň, aby se dohladka rozpustila: dejte ji do rendlíku a ten ponořte do většího kastrolu naplněného vodou, který budete zahřívat. K čokoládě přidejte koňak, pokud jste se rozhodli ho použít.
Čokoládovou hmotu spojte s marcipánem a důkladně prohněťte. Pak těsto přesuňte na vál poprášený moučkovým cukrem a rozválejte ho na plát silný zhruba centimetr. Vykrajujte z něj menší kostičky.
Ve vodní lázni opět rozehřejte čokoládu – tentokrát mléčnou – a postupně v ní namáčejte bonbony. Pokud raději pracujete s už hotovými polevami, které se ještě v obalu zahřejí, bez obav je použijte. Nechte ztuhnout a pak balte do celofánu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 15x vánoční dekorace, na kterých si zaručeně pochutnáte(15 receptů )
- 12x domácí bonbonky(12 receptů )
- 20 receptů na originální cukroví, které vás bude bavit(21 receptů )
- Hříšný Valentýn: 15 romantických dezertů, po kterých zahoříte touhou(15 receptů )