Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Věnec z bonbonů

Věnec z bonbonů

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1750 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 380 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na výrobu věnce si kupte hezky barevné bonbony. Pokud nebudou zabalené do průhledného celofánu, budete je muset nejdřív vybalit a pak do celofánu znovu zabalit, aby krása bonbonů vynikla. Pomáhat vám při tom mohou i děti.

Suroviny

bonbóny 5
barevné
celofán
mašle
slaměný nebo polystyrenový věnec, o průměru cca 30 cm

Postup

1

Pokud máte pěkně vybarvené bonbony v nevhodných (potištěných) obalech, vybalte je a zabalte do celofánu nastříhaného na příslušně velké obdélníky.

2

Pak bonbony pomocí tavné lepicí pistole (viz Něco navíc) lepte na podkladový věnec a potom v další vrstvě jeden na druhý. Nechte zaschnout, převažte mašlí a zavěste.



NĚCO NAVÍC
Celofán koupíte v papírnictví, v květinářství či zahradnictví, kde slouží k balení kytic. Tavnou lepicí pistoli pořídíte v hobbymarketech od 150 Kč. Místo ní můžete bonbony lepit ručně rychleschnoucím lepidlem typu kanagom.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...