Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1750 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 380 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Na výrobu věnce si kupte hezky barevné bonbony. Pokud nebudou zabalené do průhledného celofánu, budete je muset nejdřív vybalit a pak do celofánu znovu zabalit, aby krása bonbonů vynikla. Pomáhat vám při tom mohou i děti.

Suroviny

bonbóny 5
hezké
celofán nemusí být
mašle
slaměný věnec lze nahradit polystyrenovým, o průměru cca 30 cm
1 Pokud máte pěkně vybarvené bonbony v nevhodných (potištěných) obalech, vybalte je a zabalte do celofánu nastříhaného na příslušně velké obdélníky.

2 Pak bonbony pomocí tavné lepicí pistole (viz Něco navíc) lepte na podkladový věnec a potom v další vrstvě jeden na druhý. Nechte zaschnout, převažte mašlí a zavěste.



NĚCO NAVÍC
Celofán koupíte v papírnictví, v květinářství či zahradnictví, kde slouží k balení kytic. Tavnou lepicí pistoli pořídíte v hobbymarketech od 150 Kč. Místo ní můžete bonbony lepit ručně rychleschnoucím lepidlem typu kanagom.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit