Věnec z bonbonů

Věnec z bonbonů

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1750 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 380 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na výrobu věnce si kupte hezky barevné bonbony. Pokud nebudou zabalené do průhledného celofánu, budete je muset nejdřív vybalit a pak do celofánu znovu zabalit, aby krása bonbonů vynikla. Pomáhat vám při tom mohou i děti.

Suroviny

bonbóny 5
barevné
celofán
mašle
slaměný nebo polystyrenový věnec, o průměru cca 30 cm

1 Pokud máte pěkně vybarvené bonbony v nevhodných (potištěných) obalech, vybalte je a zabalte do celofánu nastříhaného na příslušně velké obdélníky.

2 Pak bonbony pomocí tavné lepicí pistole (viz Něco navíc) lepte na podkladový věnec a potom v další vrstvě jeden na druhý. Nechte zaschnout, převažte mašlí a zavěste.



NĚCO NAVÍC
Celofán koupíte v papírnictví, v květinářství či zahradnictví, kde slouží k balení kytic. Tavnou lepicí pistoli pořídíte v hobbymarketech od 150 Kč. Místo ní můžete bonbony lepit ručně rychleschnoucím lepidlem typu kanagom.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit