Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukroví "Brambory"
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 41
Do 30 minut Velmi snadné Asi na 20 brambor

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3325 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 230 g
Tuky 222 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V kuličkách, které vzhledem připomínají čerstvě vykopané brambory, se skrývá hladká krémová náplň, obal tvoří hmota z ořechů a čokolády. Jsou pracnější, ale stojí za to!

Související recepty

Suroviny

Na náplň
uvařené natvrdo
rum 1 PL
Na těsto
mleté
kvalitní (nejlépe hořká), nastrouhaná
lze nahradit 1 bílkem
rum 2 PL
na obalení

Postup

1

Nejprve si připravte náplň: žloutky rozmělněte, přidejte k nim změklé máslo, cukr, rum a utřete do pěny.

2

Nechte ztuhnout a pak z hmoty tvarujte malé kuličky (asi jako hliněnky na cvrnkání). Dejte je do chladu (klidně do mrazáku) ztuhnout.

3

Do rendlíku nasypte ořechy a nechte je trochu prohřát. Přidejte nastrouhanou čokoládu, cukr, máslo nebo bílek, rum a zpracujte těsto.

4

Po vychladnutí z něj tvarujte malé placičky, do kterých zabalíte žloutkové kuličky. Obalujte v kakau a nechte v chladu ztuhnout.

JAK NA VĚC
Žlutá krémová hmota si žádá dokonalé ztuhnutí – jakmile víc povolí, špatně se s ní pracuje. Nám se osvědčilo dát ji do mrazničky a pak odebírat po částech a zpracovávat postupně.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?

Vánoce si každý spojuje s něčím jiným: někdo cítí vůni perníčků právě vytažených z trouby, jiný si představí třpytivá světýlka na stromečku, nebo třeba vzpomene na ty vtipné okamžiky, kdy se rodina snaží zjistit, kdo tajně ujídá cukroví. Co...