Děti čokoládu milují. A tenhle dezert s vámi klidně můžou připravovat.
Suroviny
mléčná čokoláda
200
g
mléko
6
PL
bílá čokoláda
50
g
banány
2
ks
malé, oloupané, nakrájené na 2cm špalíčky
nektarinka
2
ks
rozpůlené, vypeckované, nakrájené na klínky
jahody
200
g
opláchnuté, osušené, (stopky ponechte)
Postup
1
Mléčnou čokoládu nalámejte do misky vhodné do mikrovlnky a přilijte k ní mléko. Zahřejte dvě až tři minuty na středním stupni, až bude mléko horké a čokoláda se začne rozpouštět.
Pak vyjměte a promíchejte dohladka. Tohle zvládnou i děti. Pokud nemáte mikrovlnku,
2
rozehřejte čokoládu v misce postavené na kastrol s vroucí vodou, ale děti k tomu nepouštějte! Mléko v tomto případě vmíchejte až do rozpuštěné čokolády. Krém rozdělte do čtyř šálků.
3
Bílou čokoládu také rozpusťte jedním či druhým způsobem, ale bez mléka. Pomocí lžičky ji kápněte do každého šálku, pak špičkou nože nebo špejlí vytvořte barevný vzorek. Ovoce rozdělte na talířky a pusťte se do namáčení.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 21:03
Apetit 4/06
Eva Benecová
25.01.2009 20:51
RE: Apetit 4/06