Čokoládové fondue s ovocem

Čokoládové fondue s ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1802 kcal
Bílkoviny 25 g
Cukr 208 g
Tuky 98 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Děti čokoládu milují. A tenhle dezert s vámi klidně můžou připravovat.

Suroviny

mléčná čokoláda 200 g
mléko 6 PL
bílá čokoláda 50 g
banány 2 ks
malé, oloupané, nakrájené na 2cm špalíčky
nektarinky 2 ks
rozpůlené, vypeckované, nakrájené na klínky
jahody 200 g
opláchnuté, osušené, (stopky ponechte)
1.  Mléčnou čokoládu nalámejte do misky vhodné do mikrovlnky a přilijte k ní mléko. Zahřejte dvě až tři minuty na středním stupni, až bude mléko horké a čokoláda se začne rozpouštět. Pak vyjměte a promíchejte dohladka. Tohle zvládnou i děti. Pokud nemáte mikrovlnku, rozehřejte čokoládu v misce postavené na kastrol s vroucí vodou, ale děti k tomu nepouštějte! Mléko v tomto případě vmíchejte až do rozpuštěné čokolády. Krém rozdělte do čtyř šálků.

2.  Bílou čokoládu také rozpusťte jedním či druhým způsobem, ale bez mléka. Pomocí lžičky ji kápněte do každého šálku, pak špičkou nože nebo špejlí vytvořte barevný vzorek. Ovoce rozdělte na talířky a pusťte se do namáčení.

Obchod Apetit