Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové fondue s ovocem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1802 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 208 g
Tuky 98 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti čokoládu milují. A tenhle dezert s vámi klidně můžou připravovat.

Suroviny

malé, oloupané, nakrájené na 2cm špalíčky
rozpůlené, vypeckované, nakrájené na klínky
jahody 200 g
opláchnuté, osušené, (stopky ponechte)

Postup

1

Mléčnou čokoládu nalámejte do misky vhodné do mikrovlnky a přilijte k ní mléko. Zahřejte dvě až tři minuty na středním stupni, až bude mléko horké a čokoláda se začne rozpouštět.

Pak vyjměte a promíchejte dohladka. Tohle zvládnou i děti. Pokud nemáte mikrovlnku,

2

rozehřejte čokoládu v misce postavené na kastrol s vroucí vodou, ale děti k tomu nepouštějte! Mléko v tomto případě vmíchejte až do rozpuštěné čokolády. Krém rozdělte do čtyř šálků.

 

3

Bílou čokoládu také rozpusťte jedním či druhým způsobem, ale bez mléka. Pomocí lžičky ji kápněte do každého šálku, pak špičkou nože nebo špejlí vytvořte barevný vzorek. Ovoce rozdělte na talířky a pusťte se do namáčení.

Související články

Komentáře

04.09.2007 21:03
Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.7
25.01.2009 20:51
Vypadá to super! A že už byl v tištěném v roce 2006? No a? Já Apetit odebírám od roku 2007 :-)