Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové knedlíčky à la fondue
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2912 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 271 g
Tuky 128 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné tvarohové knedlíčky – mimochodem skvělé i jen tak se skořicovým cukrem – doplní čokoládová omáčka přinejmenším stejně dobře jako čerstvé ovoce.

Suroviny

polotučný
vejce 2 ks
z větší části 1 velkého pomeranče, najemno nastrouhaná (pouze oranžová část)
sůl 1 špetka
+ do vody na vaření
strouhanka 70 g
mouka semolina 70 g
nebo dětská krupička či obyčejná krupička
Na čokoládovou omáčku
mléko 200 ml
plnotučné
skořice ½ ČL
pomerančová šťáva
z 1/2 pomeranče
tmavá čokoláda 225 g
50%
pár kapek
ze zbytku pomeranče, nastrouhaná zesterem na tenké nudličky
Na obalení (nemusí být)
mletá

Postup

1

Rozmixujte dohladka tvaroh, vejce, oba cukry, najemno nastrouhanou pomerančovou kůru z větší části pomeranče a špetku soli. Pak smíchejte strouhanku a semolinu a tuto směs vmíchejte do ochuceného tvarohu. Zakryjte a odložte na 45 minut do chladničky. Včas dejte vařit vodu v hrnci a osolte ji.

2

Namočenýma rukama vytvarujte zhruba 20–25 kulatých knedlíčků o průměru necelé 3cm. Ve vroucí osolené vodě zvolna vařte asi 10 minut, až knedlíčky vyplavou na hladinu. Otestujte na jednom, a je-li hotový i uvnitř, vylovte všechny děrovanou sběračkou. Nechte okapat.

3

V rendlíku přiveďte k varu mléko s cukrem, skořicí, kakaem a pomerančovou šťávou, pak hned odstavte. Vsypte nasekanou čokoládu a vymíchejte dohladka. Přidejte pár kapek brandy a ozdobte několika nudličkami pomerančové kůry. Podávejte v nádobě na (čokoládové) fondue a vidličkami na fondue si v rozehřáté omáčce namáčejte knedlíčky. Ty můžete navíc obalit v moučkovém cukru smíchaném s mletou skořicí.

NĚCO NAVÍC
Připadá-li vám omáčka po vmíchání čokolády příliš řídká, přidejte další čokoládu nebo ji zahustěte škrobem. Zhruba 1/2 lžíce kukuřičného škrobu smíchejte s troškou vody na kašičku
a tu pak vmíchejte do omáčky a krátce prohřejte na mírném ohni.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč