Lahodné tvarohové knedlíčky – mimochodem skvělé i jen tak se skořicovým cukrem – doplní čokoládová omáčka přinejmenším stejně dobře jako čerstvé ovoce.
Suroviny
Postup
Rozmixujte dohladka tvaroh, vejce, oba cukry, najemno nastrouhanou pomerančovou kůru z větší části pomeranče a špetku soli. Pak smíchejte strouhanku a semolinu a tuto směs vmíchejte do ochuceného tvarohu. Zakryjte a odložte na 45 minut do chladničky. Včas dejte vařit vodu v hrnci a osolte ji.
Namočenýma rukama vytvarujte zhruba 20–25 kulatých knedlíčků o průměru necelé 3cm. Ve vroucí osolené vodě zvolna vařte asi 10 minut, až knedlíčky vyplavou na hladinu. Otestujte na jednom, a je-li hotový i uvnitř, vylovte všechny děrovanou sběračkou. Nechte okapat.
V rendlíku přiveďte k varu mléko s cukrem, skořicí, kakaem a pomerančovou šťávou, pak hned odstavte. Vsypte nasekanou čokoládu a vymíchejte dohladka. Přidejte pár kapek brandy a ozdobte několika nudličkami pomerančové kůry. Podávejte v nádobě na (čokoládové) fondue a vidličkami na fondue si v rozehřáté omáčce namáčejte knedlíčky. Ty můžete navíc obalit v moučkovém cukru smíchaném s mletou skořicí.
NĚCO NAVÍC
Připadá-li vám omáčka po vmíchání čokolády příliš řídká, přidejte další čokoládu nebo ji zahustěte škrobem. Zhruba 1/2 lžíce kukuřičného škrobu smíchejte s troškou vody na kašičku
a tu pak vmíchejte do omáčky a krátce prohřejte na mírném ohni.