Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové knedlíčky à la fondue
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2912 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 271 g
Tuky 128 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné tvarohové knedlíčky – mimochodem skvělé i jen tak se skořicovým cukrem – doplní čokoládová omáčka přinejmenším stejně dobře jako čerstvé ovoce.

Suroviny

polotučný
vejce 2 ks
z větší části 1 velkého pomeranče, najemno nastrouhaná (pouze oranžová část)
sůl 1 špetka
+ do vody na vaření
strouhanka 70 g
mouka semolina 70 g
nebo dětská krupička či obyčejná krupička
Na čokoládovou omáčku
mléko 200 ml
plnotučné
skořice ½ ČL
pomerančová šťáva
z 1/2 pomeranče
tmavá čokoláda 225 g
50%
pár kapek
ze zbytku pomeranče, nastrouhaná zesterem na tenké nudličky
Na obalení (nemusí být)
mletá

Postup

1

Rozmixujte dohladka tvaroh, vejce, oba cukry, najemno nastrouhanou pomerančovou kůru z větší části pomeranče a špetku soli. Pak smíchejte strouhanku a semolinu a tuto směs vmíchejte do ochuceného tvarohu. Zakryjte a odložte na 45 minut do chladničky. Včas dejte vařit vodu v hrnci a osolte ji.

2

Namočenýma rukama vytvarujte zhruba 20–25 kulatých knedlíčků o průměru necelé 3cm. Ve vroucí osolené vodě zvolna vařte asi 10 minut, až knedlíčky vyplavou na hladinu. Otestujte na jednom, a je-li hotový i uvnitř, vylovte všechny děrovanou sběračkou. Nechte okapat.

3

V rendlíku přiveďte k varu mléko s cukrem, skořicí, kakaem a pomerančovou šťávou, pak hned odstavte. Vsypte nasekanou čokoládu a vymíchejte dohladka. Přidejte pár kapek brandy a ozdobte několika nudličkami pomerančové kůry. Podávejte v nádobě na (čokoládové) fondue a vidličkami na fondue si v rozehřáté omáčce namáčejte knedlíčky. Ty můžete navíc obalit v moučkovém cukru smíchaném s mletou skořicí.

NĚCO NAVÍC
Připadá-li vám omáčka po vmíchání čokolády příliš řídká, přidejte další čokoládu nebo ji zahustěte škrobem. Zhruba 1/2 lžíce kukuřičného škrobu smíchejte s troškou vody na kašičku
a tu pak vmíchejte do omáčky a krátce prohřejte na mírném ohni.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín