Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová omáčka
Čokoládová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládová omáčka

3.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 400 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1811 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 109 g
Tuky 144 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládovou omáčkou můžete bleskově vylepšit kopeček zmrzliny, pohár či jiný dezert. 

Suroviny

zlatý sirup 160 g
hnědý cukr 50 g
sůl 1 špetka
40%, o pokojové teplotě
tmavá čokoláda 150 g
nasekaná
vanilkový extrakt ½ ČL

Postup

1

Do rendlíku dejte zlatý sirup, cukr, kakao a sůl a zvolna zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zesilte oheň a vařte 5 minut. Odstavte, přidejte smetanu, čokoládu a máslo a metličkou rozmíchejte dohladka. Vraťte na oheň a za stálého míchání 1 minutu vařte. Odstavte a vmíchejte vanilkový extrakt. Před použitím nechte zchladnout.

2

V chladu omáčka vydrží měsíc, ale časem houstne, lze ji naředit vmícháním trochy smetany. Dá se i šetrně na mírném ohni prohřát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...