Suroviny
kokos
225
g
kondenzované mléko
1
ks
vejce
4
ks
kakao
¼
mléko
1
hrnek
kypřicí prášek do pečiva
2
vanilkový extrakt
2
Postup
1
Všechny ingredience na kokosovou část jednoduše smíchejte a dejte stranou. - Nakrájené máslo a rozlámanou čokoládu dejte rozpustit do mikrovlnky (já to tam dávám rovnou ve větší míse na přípravu těsta), kakao smíchejte s ohřátým mlékem.
2
Do čokoládovo máslové směsi přimíchejte cukr, vanilkovou esenci, mouku, vejce, připravené kakao a nakonec prásek do pečiva. Bude to řídké těsto a má to tak být. Nalijte těsto na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
3
Z kokosové hmoty udělejte kuličky zhruba ve velikosti Rafaela a poskládejte do těsta. Dejte péct do vyhřáté trouby (200 °C) na 30 minut.
4
Upečené těsto se nelepí na špejli. Nechte vychladnout a nejlépe podávejte až druhý den, protože se těsto rozleží a bude správně šťavnaté.
Foto: Pexels.com