Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový sorbet
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 276 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 40 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické italské sgroppino mixuje ovocný sorbet (nejčastěji citronový) s ledem a šumivým vínem. Verze, kdy se kopeček sám v bublinkách rozpouští, má ale také něco do sebe.

Suroviny

malinový sorbet
kupovaný nebo podle našeho základního receptu
prosecco
plátky na ozdobení

Postup

1

Do sklenic (nejlépe předem nachlazených) umístěte kopečky zmrzliny, ozdobte citronem a zalijte proseccem. Servírujte okamžitě, zmrzlina ve víně rychle taje, což jí sice neubírá na chuti, ale trochu na eleganci.

[[nid:33223]]

NĚCO NAVÍC
Prosecco můžete kombinovat skoro s každým dobrým sorbetem. Vynikající je třeba variace na známý drink Bellini. Oloupejte sedm bělomasých zralých broskví nebo nektarinek. Dobře to jde, pokud plody vložíte na třicet vteřin do vroucí vody a vzápětí je prudce zchladíte v ledové lázni. Slupka půjde snadno dolů. Následně broskve nakrájejte a vložte do hrnce se 160 ml vody a 150 g cukru, přiklopte a nechte asi 10 minut vařit. Pak rozmixujte, dochuťte citronovou šťávou a dejte zmrazit. Podávejte ve sklence s proseccem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín