0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený malinový cheesecake do skleničky

Pohár nepečený malinový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečený malinový cheesecake do skleničky

4.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Na 24 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3499 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 263 g
Tuky 240 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není panák jako panák! Tyhle skleničky si zamilují bez rozdílu děti i dospělí, jsou totiž osudově přitažlivé...

Suroviny

200 g
drobečky z brownies, lze použít i čokoládové muffiny
Na malinový krém
smetana ke šlehání 250 ml
(33%)
krémový sýr 125 g
krémový (např. Lučina či Philadelphia)
moučkový cukr 1 PL
nebo více podle chuti
maliny 12 ks
rozmačkané
ovocný likér 1 PL
malinový (může být i griotka nebo Crème de Cassis)
smetana ke šlehání 250 ml
(33%)
krémový sýr 125 g
krémový (např. Lučina či Philadelphia)
moučkový cukr 1 PL
nebo více podle chuti
tmavá čokoláda 60 g
70%
vanilkový extrakt 1 ČL
Na čokoládový krém
čokoláda 60 g
mléčná nebo tmavá, nastrouhaná
Na dokončení
maliny
čokoládové hobliny
nebo strouhaná čokoláda

1 Připravte malinový krém. Smetanu vyšlehejte dotuha. Krémový sýr šlehejte s moučkovým cukrem, dokud není úplně hladký, a potom přimíchejte rozmačkané maliny a likér. Opatrně stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu. V případě potřeby doslaďte. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezaným nástavcem a uložte do lednice.

2 Připravte čokoládový krém. Smetanu vyšlehejte dotuha. Nad vodní lázní opatrně rozpusťte tmavou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Krémový sýr šlehejte s moučkovým cukrem, dokud není úplně hladký, a potom přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt. Opatrně stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu a strouhanou čokoládu. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezaným nástavcem a uložte do lednice.

3 Na dno každé panákové skleničky dejte vždy lžičku či dvě drobečků z brownies a lehce je upěchujte obrácenou stranou vařečky či příborového nože. Drobečky by měly sahat asi do 1/3 výšky skleničky. Na drobečky stříkněte zdobicím sáčkem trochu čokoládového krému tak, aby sahal do 2/3 výšky skleničky. Navrch ozdobně nastříkejte malinový krém, aby sahal až po okraj skleničky. Ozdobte malinou a čokoládovými hoblinami.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte zdobicí sáčky, klidně skleničky plňte lžičkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit