Nepečený malinový cheesecake do skleničky

Pohár nepečený malinový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečený malinový cheesecake do skleničky

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Na 24 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3499 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 263 g
Tuky 240 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není panák jako panák! Tyhle skleničky si zamilují bez rozdílu děti i dospělí, jsou totiž osudově přitažlivé...

Suroviny

200 g
drobečky z brownies, lze použít i čokoládové muffiny
Na malinový krém
smetana ke šlehání 250 ml
(33%)
krémový sýr 125 g
krémový (např. Lučina či Philadelphia)
moučkový cukr 1 PL
nebo více podle chuti
maliny 12 ks
rozmačkané
ovocný likér 1 PL
malinový (může být i griotka nebo Crème de Cassis)
smetana ke šlehání 250 ml
(33%)
krémový sýr 125 g
krémový (např. Lučina či Philadelphia)
moučkový cukr 1 PL
nebo více podle chuti
tmavá čokoláda 60 g
70%
vanilkový extrakt 1 ČL
Na čokoládový krém
čokoláda 60 g
mléčná nebo tmavá, nastrouhaná
Na dokončení
maliny
čokoládové hobliny
nebo strouhaná čokoláda

1 Připravte malinový krém. Smetanu vyšlehejte dotuha. Krémový sýr šlehejte s moučkovým cukrem, dokud není úplně hladký, a potom přimíchejte rozmačkané maliny a likér. Opatrně stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu. V případě potřeby doslaďte. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezaným nástavcem a uložte do lednice.

2 Připravte čokoládový krém. Smetanu vyšlehejte dotuha. Nad vodní lázní opatrně rozpusťte tmavou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Krémový sýr šlehejte s moučkovým cukrem, dokud není úplně hladký, a potom přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt. Opatrně stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu a strouhanou čokoládu. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezaným nástavcem a uložte do lednice.

3 Na dno každé panákové skleničky dejte vždy lžičku či dvě drobečků z brownies a lehce je upěchujte obrácenou stranou vařečky či příborového nože. Drobečky by měly sahat asi do 1/3 výšky skleničky. Na drobečky stříkněte zdobicím sáčkem trochu čokoládového krému tak, aby sahal do 2/3 výšky skleničky. Navrch ozdobně nastříkejte malinový krém, aby sahal až po okraj skleničky. Ozdobte malinou a čokoládovými hoblinami.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte zdobicí sáčky, klidně skleničky plňte lžičkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit