
Nepečený malinový cheesecake do skleničky
Není panák jako panák! Tyhle skleničky si zamilují bez rozdílu děti i dospělí, jsou totiž osudově přitažlivé...
Ingredience
- cca 200g drobečků z brownies nebo čokoládových muffinů
- 250 ml smetany ke šlehání (33%)
- 125 g krémového smetanového sýra (např. lučiny)
- 1 lžíce moučkového cukru nebo více podle chuti
- 12 malin, rozmačkaných
- 1 lžička malinového likéru (může být i griotka nebo Crème de Cassis)
- 250 ml smetany ke šlehání (33%)
- 125 g krémového smetanového sýra
- 1 lžíce moučkového cukru nebo více podle chuti
- 60 g tmavé čokolády (70%)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 g strouhané mléčné nebo tmavé čokolády
- čerstvé maliny a čokoládové hobliny nebo strouhaná čokoláda
NA MALINOVÝ KRÉM
NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Připravte malinový krém. Smetanu vyšlehejte dotuha. Krémový sýr šlehejte s moučkovým cukrem, dokud není úplně hladký, a potom přimíchejte rozmačkané maliny a likér. Opatrně stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu. V případě potřeby doslaďte. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezaným nástavcem a uložte do lednice.
2 Připravte čokoládový krém. Smetanu vyšlehejte dotuha. Nad vodní lázní opatrně rozpusťte tmavou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Krémový sýr šlehejte s moučkovým cukrem, dokud není úplně hladký, a potom přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt. Opatrně stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu a strouhanou čokoládu. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezaným nástavcem a uložte do lednice.
3 Na dno každé panákové skleničky dejte vždy lžičku či dvě drobečků z brownies a lehce je upěchujte obrácenou stranou vařečky či příborového nože. Drobečky by měly sahat asi do 1/3 výšky skleničky. Na drobečky stříkněte zdobicím sáčkem trochu čokoládového krému tak, aby sahal do 2/3 výšky skleničky. Navrch ozdobně nastříkejte malinový krém, aby sahal až po okraj skleničky. Ozdobte malinou a čokoládovými hoblinami.
NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte zdobicí sáčky, klidně skleničky plňte lžičkou.
Přidat komentář