Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár nepečený malinový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 36
Do 20 minut Velmi snadné Na 24 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3499 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 263 g
Tuky 240 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není panák jako panák! Tyhle skleničky si zamilují bez rozdílu děti i dospělí, jsou totiž osudově přitažlivé... Nepečený malinový cheesecake je jednoduchý dezert do skleničky, který si můžete připravit na jakoukoliv slavnostní událost, nebo jen jako sladkou svačinku pro děti. V tom druhém případě raději vynechejte likér a přidejte víc malin.

Suroviny

drobečky z brownies, lze použít i čokoládové muffiny
Na malinový krém
(např. Lučina či Philadelphia)
nebo více podle chuti
maliny 12 ks
rozmačkané
ovocný likér 1 PL
malinový (může být i griotka nebo Crème de Cassis)
Na čokoládový krém
krémový (např. Lučina či Philadelphia)
nebo více podle chuti
tmavá čokoláda 60 g
70%
vanilkový extrakt 1 ČL
mléčná nebo tmavá, nastrouhaná
Na dokončení
nebo strouhaná čokoláda

Postup

1

Připravte malinový krém. Smetanu vyšlehejte dotuha. Krémový sýr šlehejte s moučkovým cukrem, dokud není úplně hladký, a potom přimíchejte rozmačkané maliny a likér. Opatrně stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu. V případě potřeby doslaďte. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezaným nástavcem a uložte do lednice.

2

Připravte čokoládový krém. Smetanu vyšlehejte dotuha. Nad vodní lázní opatrně rozpusťte tmavou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Krémový sýr šlehejte s moučkovým cukrem, dokud není úplně hladký, a potom přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt. Opatrně stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu a strouhanou čokoládu. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezaným nástavcem a uložte do lednice.

3

Na dno každé panákové skleničky dejte vždy lžičku či dvě drobečků z brownies a lehce je upěchujte obrácenou stranou vařečky či příborového nože. Drobečky by měly sahat asi do 1/3 výšky skleničky. Na drobečky stříkněte zdobicím sáčkem trochu čokoládového krému tak, aby sahal do 2/3 výšky skleničky. Navrch ozdobně nastříkejte malinový krém, aby sahal až po okraj skleničky. Ozdobte malinou a čokoládovými hoblinami.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte zdobicí sáčky, klidně skleničky plňte lžičkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...