Egg nog
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3237 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 188 g
Tuky 231 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká podoba vaječného koňaku má jednu velkou přednost: neobsahuje žádný alkohol, takže ho můžete předložit i dětem nebo abstinentům. A všichni ostatní si do něj v libovolném množství přidají přesně to, co mají rádi!

Suroviny

mléko 250 ml
smetana na vaření 250 ml
s 12 % tuku
muškátový oříšek 2 ks
rozčtvrcené + špetka nastrouhaného na ozdobu
žloutek 4 ks
moučkový cukr 6 PL

1 Mléko, smetanu a čtvrtky muškátového oříšku přiveďte k varu. V rendlíku ušlehejte žloutky s cukrem, přilijte horké mléko a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pozor – směs se nesmí vařit! (Elegantním řešením je vodní lázeň: postavte rendlík do kastrolu s vodou.)

2 Vyjměte čtvrtky muškátového oříšku. Krém buď přelijte do lahve a dejte vychladit, nebo ho podávejte horký.

3 Egg nog nalévejte do nižších širokých sklenic a zdobte strouhaným muškátovým oříškem. Hostům nabídněte štamprli alkoholu (whisky, rum, koňak...), aby si každý mohl pití vylepšit podle vlastní chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Obchod Apetit