Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3630 kcal
Bílkoviny 95 g
Cukr 188 g
Tuky 276 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Americká podoba vaječného koňaku má jednu velkou přednost: neobsahuje žádný alkohol, takže ho můžete předložit i dětem nebo abstinentům. A všichni ostatní si do něj v libovolném množství přidají přesně to, co mají rádi!

Suroviny

mléko 250 ml
smetana 250 ml
s 12 % tuku
muškátový oříšek 2 ks
rozčtvrcené + špetku tohoto koření, nastrouhaného, na ozdobu
žloutek 4 ks
moučkový cukr 6 PL
1. Mléko, smetanu a čtvrtky muškátového oříšku přiveďte k varu. V rendlíku ušlehejte žloutky s cukrem, přilijte horké mléko a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pozor – směs se nesmí vařit! (Elegantním řešením je vodní lázeň: postavte rendlík do kastrolu s vodou.)

2. Vyjměte čtvrtky muškátového oříšku. Krém buď přelijte do lahve a dejte vychladit, nebo ho podávejte horký.

3. Egg nog nalévejte do nižších širokých sklenic a zdobte strouhaným muškátovým oříškem. Hostům nabídněte štamprli alkoholu (whisky, rum, koňak...), aby si každý mohl pití vylepšit podle vlastní chuti.

Obchod Apetit