0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaječný koňak

vajecny konak
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vaječný koňak

4.4 / 5. Počet hodnocení: 127
Více než hodinu Snadné 800 ml nápoje

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5583 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 646 g
Tuky 199 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší dárky jsou ty, které se dají sníst. Anebo ještě lépe vypít!

Suroviny

kondenzované mléko 500 ml
neslazené
vanilkový lusk 0.5 ks
nebo 1 lžička vanilkového extraktu
krupicový cukr 350 g
žloutek 5 ks
brandy 300 ml
upravit dle chuti

Postup

1

V kastrůlku svařte kondenzované mléko, vanilkový lusk a cukr.

2

Nechte částečně vychladnout, a pokud jste použili vanilkový lusk, vyjměte ho.

3

Dejte žloutky do mísy a postavte nad vodní lázeň, za stálého míchání přilijte mléčnou směs. Míchejte do zhoustnutí, sejměte, nechte zcela vychladnout.

4

Pak vmíchejte brandy – doporučené množství je orientační, záleží jen na vás. Když ho dáte méně, vyniknou jemné chutě, více alkoholu naopak zajistí trvalejší tekutost. Koňak můžete ještě přecedit přes jemné síto.

Něco navíc: Místo brandy můžete použít i tradiční tuzemský rum nebo jinou podobnou lihovinu.

Související články

Připravte si domácí vaječný likér
  • Tipy a triky

Připravte si domácí vaječný likér

Venku ještě šustí spadané podzimní listí a advent se kvapem blíží. Sněhovou pokrývku vám sice slíbit nemůžeme, nicméně sklenka domácího vaječného likéru vám vánoční atmosféru vyčaruje snadno. Nechte se unést sladkou vůní Vánoc a vyzkoušejte...
Vánoce s předstihem: 13 likérů do 30 minut
  • Zajímavosti

Vánoce s předstihem: 13 likérů do 30 minut

Čím jiným se začít ladit na adventní notu než domácími likéry? Tekutá slast ukrytá v lahvi omamně voní alkoholem a kořením, ve správném balení udělá radost nejen vám, ale i vašim blízkým.  Připravujte už dnes Následující likéry...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

Anonym

Vajecny liker podle tohoto receptu se moc nepovedl. Zloutek se zdrcnul a chutove je liker hodne sladky.

Zuzana Kasalová

Žloutek se zdrcne, když je zahříván příliš rychle. Dělám tento recept roky a vždy byl skvělý, jen místo klasického cukru používám třtinový a poloviční dávku :-)

Marta Kuhnová

Nám sa zatial vždy vydaril. Keďže mám laktózovú intoleranciu, tak namiesto kondenzovaného mlieka dávame rovnaké množstvo kokosového a ten dodá likéru jemnučkú kokosovú chuť.

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit