Není tatarák jako tatarák... Tenhle je plný hub a navíc je neuvěřitelně návykový. Podzimní hit č.1!
Suroviny
500
g
směs lesních hub nahrájené
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
menší, najemno
česnek
1
stroužek
na plátky
rajčatový protlak
150
g
kvalitní
hnědý cukr
podle chuti
kmín
špetka
mletý, + na dochucení
paprika mletá sladká
1
ČL
mletá, + na ochucení
pálivá paprika mletá, podle chuti (nemusí být)
sójová omáčka
1
PL
nebo podle chuti
worcesterská omáčka
1
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
chlebové topinky k podávání
česnek
stroužky
rozpůlené, k podávání
Postup
1
Houby povařte asi 20 minut, pak slijte, nechte okapat a umelte nahrubo ve strojku na maso nebo je na hodně jemno nasekejte nožem.
2
Na oleji nechte zpěnit polovinu cibule, po chvilce přidejte česnek, houby, protlak, cukr a koření, za stálého míchání 2 minuty opékejte, odstavte a nechte zchladnout.
3
Dále se směsí zacházejte jako při běžné přípravě tataráku – smíchejte ji se zbytkem nakrájené cibule, dochuťte kmínem, paprikou, solí, pepřem a oběma omáčkami tak, jak to máte rádi. Podávejte na topinkách potřených rozpůlenými stroužky česneku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Veganské recepty s chutí umami aneb čím vylepšit veganská jídla, aby si na nich pochutnali i masožrouti(23 receptů )
- Snídaně v trávě: 19 nejlepších receptů do přírody(19 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Tvarůžkový, lososový, z chřestu i klasický: 12 receptů na tatarák(12 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
Komentáře
Výborné! Nemala som k dispozícii čerstvé lesné hríbky, ale použila som šampióny a riadnu hrsť sušených dubákov.dubáčky som namočila a potom spolu povarila a nechala cez noc lúhovať. Je to lacnejšia verzia ak treba hríbky kupovať.