Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 27
Do 10 minut Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 404 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 54 g
Tuky 15 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není tatarák jako tatarák... Tenhle je plný hub a navíc je neuvěřitelně návykový. Podzimní hit č.1!

Suroviny

500 g
směs lesních hub nahrájené
olivový olej 1 PL
menší, najemno
česnek 1 stroužek
na plátky
kvalitní
hnědý cukr
podle chuti
kmín špetka
mletý, + na dochucení
mletá, + na ochucení
pálivá paprika mletá, podle chuti (nemusí být)
sójová omáčka 1 PL
nebo podle chuti
worcesterská omáčka 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
chlebové topinky k podávání
česnek stroužky
rozpůlené, k podávání

Postup

1

Houby povařte asi 20 minut, pak slijte, nechte okapat a umelte nahrubo ve strojku na maso nebo je na hodně jemno nasekejte nožem.

2

Na oleji nechte zpěnit polovinu cibule, po chvilce přidejte česnek, houby, protlak, cukr a koření, za stálého míchání 2 minuty opékejte, odstavte a nechte zchladnout.

3

Dále se směsí zacházejte jako při běžné přípravě tataráku – smíchejte ji se zbytkem nakrájené cibule, dochuťte kmínem, paprikou, solí, pepřem a oběma omáčkami tak, jak to máte rádi. Podávejte na topinkách potřených rozpůlenými stroužky česneku. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Komentáře

19.11.2017 22:59

Výborné! Nemala som k dispozícii čerstvé lesné hríbky, ale použila som šampióny a riadnu hrsť sušených dubákov.dubáčky som namočila a potom spolu povarila a nechala cez noc lúhovať. Je to lacnejšia verzia ak treba hríbky kupovať.