Houbový tatarák

Houbový tatarák

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 404 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 54 g
Tuky 15 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Není tatarák jako tatarák... Tenhle je plný hub a navíc je neuvěřitelně návykový. Podzimní hit č.1!

Suroviny

500 g
směs lesních hub nahrájené
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
menší, najemno
česnek 1 stroužek
na plátky
rajčatový protlak 150 g
kvalitní
hnědý cukr
podle chuti
kmín špetka
mletý, + na dochucení
paprika sladká 1 ČL
mletá, + na ochucení
pálivá paprika mletá, podle chuti (nemusí být)
sójová omáčka 1 PL
nebo podle chuti
worcesterská omáčka 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
chlebové topinky k podávání
česnek stroužky
rozpůlené, k podávání

1 Houby povařte asi 20 minut, pak slijte, nechte okapat a umelte nahrubo ve strojku na maso nebo je na hodně jemno nasekejte nožem.

2 Na oleji nechte zpěnit polovinu cibule, po chvilce přidejte česnek, houby, protlak, cukr a koření, za stálého míchání 2 minuty opékejte, odstavte a nechte zchladnout.

3 Dále se směsí zacházejte jako při běžné přípravě tataráku – smíchejte ji se zbytkem nakrájené cibule, dochuťte kmínem, paprikou, solí, pepřem a oběma omáčkami tak, jak to máte rádi. Podávejte na topinkách potřených rozpůlenými stroužky česneku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit