0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smetanová polévka s houbovo-šalvějovými nočky

Smetanová polévka s houbovo-šalvějovými nočky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1413 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 151 g
Tuky 62 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka s přehledem obstojí i na svátečním stole. Houbovo-šalvějové nočky jsou přímo geniální!

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
400 g
světlé lesní houby čerstvé, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 4 ks
oloupané, na kostky
vývar zeleninový 1,2 l
(nemusí být)
vejce 1 ks
malé
šalvěj 1 PL
najemno
strouhanka
podle potřeby
smetana na vaření 200 ml
12%
petrželka
nasekaná, lze nahradit pažitkou, na ozdobu

Postup

1

Ve větším hrnci na rozehřátém másle orestujte cibuli, pak přidejte houby a opékejte doměkka, bude to trvat asi 10–15 minut. Osolte a opepřete a zamíchejte.

2

Zhruba 2–3 lžíce opečených hub odeberte a odložte stranou. Ke zbytku hub v hrnci přidejte brambory, zalijte vývarem a uvařte zcela doměkka. Potom rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

3

Mezitím odložené houby nasekejte nadrobno, dejte je do misky, přidejte vejce a šalvěj, osolte a opepřete. Promíchejte a směs zahustěte strouhankou do takové hustoty, aby šly tvarovat nočky. Do rozmixované polévky zavařte nočky a vařte asi 5 minut. Potom přilijte smetanu, nechte ještě přejít varem a odstavte. Podávejte posypané petrželkou nebo pažitkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč