Houby ve sladkokyselém nálevu

Houby ve sladkokyselém nálevu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 8 sklenic o objemu 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 882 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 138 g
Tuky 8 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásné mladé houbičky se dají dát do čehokoli, ale když jich máte opravdu hodně, zkuste je naložit na způsob okurek. Podmínkou je, že musí být dokonale zdravé, dokonale pevné a také dokonale očištěné!

Související recepty

Suroviny

houby 1 kg
menší
sůl 20 g
citronová kůra 1 ČL
lze nahradit octem
Na nálev
sůl 8 g
cca 1 lžička
cukr 30 g
cca 2-3 lžičky
ocet 15 ml
kvasný 8%
Do každé sklenice
bobkový list 1 ks
hořčičné semínko 1 ČL
žlutá
nové koření 0.25 ČL
celé
pepř mletý 3 kulička
cibule
na kolečka, dle chuti
mrkev
na kolečka, dle chuti
křen
na kolečka, dle chuti

1 Houby operte ve studené vodě, malé nechte v celku, větší podélně přepulte nebo rozkrájejte na čtvrtiny. Vařte 5–7 minut v litru vroucí osolené a okyselené vody. Pak slijte a ihned zchlaďte v ledové vodě.

2 Na nálev přiveďte 350ml vody se solí a cukrem k varu, nakonec přidejte ocet, opět přiveďte k varu a hned stáhněte z plotny, aby se ocet neodpařil – nálev musí zůstat kyselý!

3 Připravte si sterilované zavařovací sklenice s víčkem. Do všech rozdělte koření, zeleninu a připravené houby. Zalijte horkým nálevem. Sklenice ihned uzavřete, zavařujte 20 minut při 98°C a poté zchlaďte ve studené vodě. Skladujte v temnu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit