0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nádivka na způsob krkonošského hubníku

Nádivka s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nádivka na způsob krkonošského hubníku

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3509 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 319 g
Tuky 147 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádivka s houbami může být zajímavou podzimní přílohou stejně jako bezmasý hlavní chod, který nadchne vegetariány.

Suroviny

rohlíky 6 ks
na kostičky
cibule 1 ks
nahrubo, podušená na másle doměkka
lesní houby 600 g
na kousky
česnek 4 stroužek
najemno
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín
mletý, podle chuti
majoránka (drhnutá)
podle chuti
bujon 1 kostka
mléko 600 g
teplé
máslo 100 g
rozpuštěné, + na vymazání
kuře pečené
k podávání
rajče
pečené k podávání
salát
k podávání

1 Rohlíky a podušenou cibuli dejte do mísy. Přidejte houby, česnek, vejce a sůl a všechno koření a majoránku. Kostku bujonu rozdrobte do mléka a vše dobře promíchejte.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček nebo zapékací porcelánovou formu vytřete máslem. Rozprostřete do ní houbovou směs, uhlaďte a pokapejte rozpuštěným máslem. Vložte do trouby a pečte dozlatova. Podávejte horký, jako přílohu třeba k pečenému kuřeti, nebo i zastudena. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit