Nádivka s houbami může být zajímavou podzimní přílohou stejně jako bezmasý hlavní chod, který nadchne vegetariány.
Suroviny
rohlíky
6
ks
na kostičky
cibule
1
ks
nahrubo, podušená na másle doměkka
lesní houby
600
g
na kousky
česnek
4
stroužek
najemno
vejce
3
ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mletý, podle chuti
majoránka (drhnutá)
podle chuti
bujon
1
kostka
mléko
600
g
teplé
máslo
100
g
rozpuštěné, + na vymazání
k podávání
pečené k podávání
salát
k podávání
Postup
1
Rohlíky a podušenou cibuli dejte do mísy. Přidejte houby, česnek, vejce a sůl a všechno koření a majoránku. Kostku bujonu rozdrobte do mléka a vše dobře promíchejte.
2
Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček nebo zapékací porcelánovou formu vytřete máslem. Rozprostřete do ní houbovou směs, uhlaďte a pokapejte rozpuštěným máslem. Vložte do trouby a pečte dozlatova. Podávejte horký, jako přílohu třeba k pečenému kuřeti, nebo i zastudena.