0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nádivka na způsob krkonošského hubníku

Nádivka s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nádivka na způsob krkonošského hubníku

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3509 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 319 g
Tuky 147 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádivka s houbami může být zajímavou podzimní přílohou stejně jako bezmasý hlavní chod, který nadchne vegetariány.

Suroviny

rohlíky 6 ks
na kostičky
cibule 1 ks
nahrubo, podušená na másle doměkka
lesní houby 600 g
na kousky
česnek 4 stroužek
najemno
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín
mletý, podle chuti
majoránka (drhnutá)
podle chuti
bujon 1 kostka
mléko 600 g
teplé
máslo 100 g
rozpuštěné, + na vymazání
kuře pečené
k podávání
rajče
pečené k podávání
salát
k podávání

1 Rohlíky a podušenou cibuli dejte do mísy. Přidejte houby, česnek, vejce a sůl a všechno koření a majoránku. Kostku bujonu rozdrobte do mléka a vše dobře promíchejte.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček nebo zapékací porcelánovou formu vytřete máslem. Rozprostřete do ní houbovou směs, uhlaďte a pokapejte rozpuštěným máslem. Vložte do trouby a pečte dozlatova. Podávejte horký, jako přílohu třeba k pečenému kuřeti, nebo i zastudena. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč