Nádivka na způsob krkonošského hubníku

Nádivka na způsob krkonošského hubníku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3281 kcal
Bílkoviny 110 g
Cukr 307 g
Tuky 147 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zajímavá příloha vonící podzimem i bezmasý hlavní chod, který nadchne vegetariány.

Suroviny

rohlíky 6 ks
na kostičky
cibule 1 ks
nahrubo, podušená na másle doměkka
600 g
směs lesních hub na kousky
česnek 4 stroužek
najemno
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín
mletý, podle chuti
majoránka (drhnutá)
podle chuti
bujon 1 kostka
kvalitní
mléko 600 g
cca, teplé
máslo 100 g
rozpuštěné, + na formu
kuře pečené
k podávání, nemusí být
pečená rajčata k podávání, nemusí být
salát
k podávání, nemusí být

1 Rohlíky a podušenou cibuli dejte do mísy. Přidejte houby, česnek, vejce a sůl a všechno koření a majoránku. Kostku bujonu rozdrobte do mléka a vše dobře promíchejte.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček nebo zapékací porcelánovou formu vytřete máslem. Rozprostřete do ní houbovou směs, uhlaďte a pokapejte rozpuštěným máslem. Vložte do trouby a pečte dozlatova. Podávejte horký, jako přílohu třeba k pečenému kuřeti, nebo i zastudena. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit