Houbové ragú podle Kitchen story

Houbové ragú podle Kitchen story

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1174 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 39 g
Tuky 64 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

S tímhle ragú vyhrál kdysi Jirka Kuča z blogerského manželského dua Kitchen story amatérskou soutěž na festivalu Foodparade. Bylo vážně skvělé, a tak jsme ho poprosili o recept. 

Suroviny

sušené houby 1 hrst
máslo 1 PL
šalotka 1 ks
najemno
česnek 2 stroužek
na plátky
tymián 2 snítka
anglická slanina 100 g
na kostičky
hrst
směs čerstvých lesních hub na plátky
brandy 150 ml
hořčice dijonská 1 ČL
citron 1 ks
šťáva
smetana na vaření 0.5 kelímek
cca 125ml, 12%
sůl
pepř
čerstvě mletý
bramborová kaše
k podávání
směs čerstvých bylinek na ozdobu

1 V kastrůlku udělejte vývar ze sušených hub – zalijte je 200ml vody a nechte chvíli povařit.

2 V pánvi s kouskem másla opékejte nakrájenou šalotku, česnek, tymián a nakrájenou slaninu 5–7 minut. Jakmile bude všechno společně opečené, dejte si stranou trošku opečené slaniny na ozdobení.

3 Na pánev přihoďte směs čerstvých lesních hub, lehce je orestujte a pak zalijte asi 150ml brandy, tu podpalte, aby se vyvařil a spálil všechen alkohol.

4 Pak už můžete začít dochucovat: přidejte lžičku dijonské hořčice, která jídlu dodá na pikantnosti, houbový vývar i s houbami, šťávu z jednoho citronu a smetanu. Nechte společně lehce provařit, dochuťte solí a pepřem a podávejte s bramborovou kaší ozdobené čerstvými bylinkami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit