Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1148 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 36 g
Tuky 64 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tímhle ragú vyhrál kdysi Jirka Kuča z blogerského manželského dua Kitchen story amatérskou soutěž na festivalu Foodparade. Bylo vážně skvělé, a tak jsme ho poprosili o recept. 

Suroviny

najemno
česnek 2 stroužky
na plátky
tymián 2 snítky
na kostičky
lesní houby hrst
na plátky
brandy 150 ml
hořčice dijonská 1 ČL
z 1 citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
bylinky
na ozdobu

Postup

1

V kastrůlku udělejte vývar ze sušených hub – zalijte je 200ml vody a nechte chvíli povařit.

2

V pánvi s kouskem másla opékejte nakrájenou šalotku, česnek, tymián a nakrájenou slaninu 5–7 minut.

3

Jakmile bude všechno společně opečené, dejte si stranou trošku opečené slaniny na ozdobení.

4

Na pánev přihoďte směs čerstvých lesních hub, lehce je orestujte a pak zalijte asi 150ml brandy, tu podpalte, aby se vyvařil a spálil všechen alkohol.

5

Pak už můžete začít dochucovat: přidejte lžičku dijonské hořčice, která jídlu dodá na pikantnosti, houbový vývar i s houbami, šťávu z jednoho citronu a smetanu.

 
6

Nechte společně lehce provařit, dochuťte solí a pepřem a podávejte s bramborovou kaší ozdobené čerstvými bylinkami. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Komentáře

28.09.2020 12:58

Ragú je fajn i ve vegetariánské verzi a bez brandy. Kvůli té kyselosti z citronu omáčka nápadně připomíná kulajdu, takže by mi tam spíš než tymián chuťově vyhovoval kopr. Kombinace čerstvých a sušených hub je za mě určtě dobrý nápad.