Hřebenatky neboli svatojakubky jsou jedny z nejluxusnějších mušlí, přitom jim sluší ta úplně nejjednodušší úprava.
Suroviny
šalotka
0.5
ks
nadrobno
kopr
2
PL
nasekaný
citron
0.5
ks
kůra a šťáva
olivový olej
125
ml
panenský
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
8
ks
mušle hřebenatky
máslo
možno nahradit olejem, na opékání
bageta
k podávání
bylinky
k podávání
1 V misce smíchejte šalotku, kopr, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti.
2 Na grilu nebo grilovací pánvi potřené máslem nebo olejem opečte vyloupané mušle; stačí 30 sekund po každé straně. Podávejte horké, ozdobené čerstvými zelenými bylinkami, s koprovým olejem a bílou bagetkou, kterou ho budete vytírat z talířů.
NĚCO NAVÍC
Nejste-li zrovna příznivci kopru, můžete olej ochutit najemno nasekanou hladkolistou petrželkou.