Nejoriginálnější jednohubky? Jednoznačně rybí!
Suroviny
Postup
Na čatní v rendlíku na oleji opékejte 5 minut cibuli, až změkne. Přidejte zbývající přísady, osolte podle chuti a za občasného míchání zvolna vařte 30–40 minut, až bude mít čatní konzistenci džemu.
Pánev rozehřejte na střední teplotu. V míse smíchejte cizrnu, římský kmín, uzenou papriku a olej. Vsypte do pánve a za občasného míchání opékejte zhruba 4 minuty dozlatova a dokřupava. Osolte.
Na ryby rozehřejte gril na střední teplotu. Každou sardinku zabalte do plátku sušené šunky a potřete olejem. Grilujte je 2–3 minuty po každé straně, aby byly propečené. Osolte vločkovou solí.
Podávejte s připraveným čatní, teplou cizrnou a posypané drobnými bylinkami.
NĚCO NAVÍC
Koupíte-li sardinky nevykuchané, prořízněte jim naspodu břišní dutinu, odstraňte z nich vnitřnosti a propláchněte je. Čatní můžete použít hned v našem receptu nebo ho dát do sterilizovaných skleniček, zavíčkovat, obrátit a nechat vychladnout. Vydrží alespoň půl roku, skvělé je třeba s výraznými sýry.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )
- Pěkně zostra: 33 lahůdek pro milovníky chilli papriček(33 receptů )