Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevety v pivním těstíčku s citronovou majonézou

Krevety v pivním těstíčku s citronovou majonézou

4.6/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4028 kcal
Bílkoviny 280 g
Sacharidy 158 g
Tuky 229 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevety v kabátku z pivního těstíčka budou hitem každé party!

Suroviny

krevety tygří 12 ks
velké, oloupané, s ocásky, zbavené střívka
rostlinný olej
na smažení
vločková sůl
pepř
čerstvě mletý
Na pivní těstíčko
škrob 75 g
(např. maizena)
vejce 1 ks
velké
Na citronovou majonézu
velké vejce
citron ½ ks
strouhaná kůra
vinný ocet bílý 1 ČL
bílý
hořčice dijonská ¼ ČL
sůl mořská
olivový olej 175 ml
jemný
estragon 1 svazek
malý, lístky, nasekané najemno

Postup

1

Nejprve si připravte citronovou majonézu. V míse smíchejte žloutek, citronovou šťávu, ocet a hořčici, osolte a šlehejte cca 30 sekund.

2

Pak za stálého šlehání opatrně po malých dávkách přilévejte olej, po pár minutách vám vznikne hustá majonéza. Dochuťte solí, případně ještě pár kapkami citronové šťávy, citronovou kůrou a nasekaným estragonem. Nechte vychladit v lednici.

3

V míse smíchejte mouku a škrob, uprostřed udělejte důlek, do kterého vyklepněte vejce a vlijte pivo. Od středu ke krajům umíchejte hladké těstíčko. To nechte pár minut odležet v chladničce. Mezitím očištěné krevety obalte v mouce.

4

V hluboké pánvi se silným dnem rozpalte olej. Krevety jednu po druhé namáčejte v připraveném těstíčku a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte cca 2–3 minuty dozlatova.

5

Vyjměte děrovanou sběračkou na papírovou utěrku, která vsákne přebývající tuk. Na talíři dochuťte vločkovou solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s citronovou majonézou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8