Krevety v pivním těstíčku s citronovou majonézou

Krevety v pivním těstíčku s citronovou majonézou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4028 kcal
Bílkoviny 280 g
Cukr 158 g
Tuky 229 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevety v kabátku z pivního těstíčka budou hitem každé party!

Suroviny

krevety tygří 12 ks
velké, oloupané, s ocásky, zbavené střívka
mouka pšeničná hladká
na obalování
rostlinný olej
na smažení
vločková sůl
pepř
čerstvě mletý
Na pivní těstíčko
mouka pšeničná hladká 75 g
škrob 75 g
(např. maizena)
vejce 1 ks
velké
pivo světlé 180 ml
Na citronovou majonézu
žloutek 1 ks
velké vejce
citronová štáva 1.5 ČL
citron 0.5 ks
strouhaná kůra
vinný ocet bílý 1 ČL
bílý
hořčice dijonská 0.25 ČL
sůl mořská
olivový olej 175 ml
jemný
estragon 1 svazek
malý, lístky, nasekané najemno

1 Nejprve si připravte citronovou majonézu. V míse smíchejte žloutek, citronovou šťávu, ocet a hořčici, osolte a šlehejte cca 30 sekund. Pak za stálého šlehání opatrně po malých dávkách přilévejte olej, po pár minutách vám vznikne hustá majonéza. Dochuťte solí, případně ještě pár kapkami citronové šťávy, citronovou kůrou a nasekaným estragonem. Nechte vychladit v lednici.

2 V míse smíchejte mouku a škrob, uprostřed udělejte důlek, do kterého vyklepněte vejce a vlijte pivo. Od středu ke krajům umíchejte hladké těstíčko. To nechte pár minut odležet v chladničce. Mezitím očištěné krevety obalte v mouce.

3 V hluboké pánvi se silným dnem rozpalte olej. Krevety jednu po druhé namáčejte v připraveném těstíčku a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte cca 2–3 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou sběračkou na papírovou utěrku, která vsákne přebývající tuk. Na talíři dochuťte vločkovou solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s citronovou majonézou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit