Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 2,5litrovou sklenici

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 464 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 85 g
Tuky 0 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept jsme objevili v krásné knize Kimchi, zmiňované na předchozí straně. Dočtete se u něj, že korejští kuchaři nevěří slepě receptům, ale spoléhají se na vlastní intuici. 

Suroviny

sůl mořská 50 g
hrubá
Na ochucovací pastu
75 g
kochugar korejské chilli koření
pórek 150 g
nasekaný
česnek 1,5 PL
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
najemno nastrouhaný
rybí omáčka 1 PL
sůl mořská ½ PL
(nejodidovaná)

Postup

1

Ředkev oloupejte a nakrájejte na 2cm kostky. Osolte je, zalijte vodou, aby byly ponořené, a nechte stát 5–6 hodin nebo přes noc. Ředkev sceďte a ochutnejte (měla by být mírně přesolená) – podle potřeby buď propláchněte, nebo přisolte ochucovací pastu.

2

Ve velké míse smíchejte všechny přísady na ochucovací pastu. Vsypte ředkev a promíchejte.

3

Přesuňte do sklenice s dobře těsnícím víkem a nechte 24 hodin stát při pokojové teplotě. Pak uložte do chladničky. Kimči by mělo být hotové po 1 týdnu a vydrží cca 4–6 týdnů.

NĚCO NAVÍC

Kochugaru (gochugaru) bývá k dostání v obchodech s korejskými potravinami (například na www.feme.cz pod názvem paprikový prášek na kimči). Můžete ho nahradit drcenými sušenými chilli papričkami ve směsi s mletým chilli. Dejte si ale pozor, aby nebyly příliš ostré. A také počítejte s tím, že chuť nebude dokonale autentická.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3