Kvašenou zeleninou můžete oživit nejen burrito, ale i mnohé jiné pokrmy rychlého občerstvení, od evropské klasiky po ty asijské.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
střední, nadrobno
česnek
2
stroužek
podrcené
fazole
1
ks
400g konzerva, scezená, propláchnutá
kukuřice
1
ks
125 g konzerva, scezená, propláchnutá
½
ČL
mexické koření
1
ks
omáčka tacos 200 g bal, jemná
jarní cibulka
2
ks
na tenká kolečka
6
ks
pšeničná tortilla měkká, lépe větší
rýže černá
60
g
uvařená dle návodu na obalu, scezená (váha před vařením)
gouda
100
g
světlý čedar, možno nahradit jiným polo-tvrdým sýrem, nastrouhaný
PL
kvašená zelenina podle chuti
podle chuti
Postup
1
Ve velkém rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a česnek. Opékejte 2-3 minuty, aby změkly. Přidejte fazole, kukuřici, koření, omáčku a 60 ml studené vody. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte 8 minut, aby omáčka zhoustla. Odstavte, vmíchejte jarní cibulku.
2
Tortilly prohřejte podle návodu na obalu. Tortilly rozložte na pracovní plochu. Do středu každé dejte část rýže (asi 1,5 lžíce), přidejte sýr, fazolovou směs, cca 2 lžíce kvašené zeleniny a pevně stočte, aby byla náplň uzavřená. podle chuti podávejte se zakysanou smetanou.
Komentáře
Ondřej Pavelka
01.02.2019 16:33
Výborné! Použili jsme
Výborné! Použili jsme červenou řepu kvašenou s kedlubnem, klasickou jasmínovou rýži a podávali bez smetany.. Vřele doporučuji.