Burrito s kvašenou zeleninou

Burrito s kvašenou zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1120 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 150 g
Tuky 45 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kvašenou zeleninou můžete oživit nejen burrito, ale i mnohé jiné pokrmy rychlého občerstvení, od evropské klasiky po ty asijské.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
střední, nadrobno
česnek 2 stroužek
podrcené
fazole 1 ks
400g konzerva, scezená, propláchnutá
kukuřice 1 ks
125 g konzerva, scezená, propláchnutá
0.5 ČL
mexické koření
1 ks
omáčka tacos 200 g bal, jemná
jarní cibulka 2 ks
na tenká kolečka
6 ks
pšeničná tortilla měkká, lépe větší
rýže černá 60 g
uvařená dle návodu na obalu, scezená (váha před vařením)
gouda 100 g
světlý čedar, možno nahradit jiným polo-tvrdým sýrem, nastrouhaný
PL
kvašená zelenina podle chuti
zakysaná smetana
podle chuti

1 Ve velkém rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a česnek. Opékejte 2-3 minuty, aby změkly. Přidejte fazole, kukuřici, koření, omáčku a 60 ml studené vody. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte 8 minut, aby omáčka zhoustla. Odstavte, vmíchejte jarní cibulku.

2 Tortilly prohřejte podle návodu na obalu. Tortilly rozložte na pracovní plochu. Do středu každé dejte část rýže (asi 1,5 lžíce), přidejte sýr, fazolovou směs, cca 2 lžíce kvašené zeleniny a pevně stočte, aby byla náplň uzavřená. podle chuti podávejte se zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Komentáře

Ondřej Pavelka

Výborné! Použili jsme červenou řepu kvašenou s kedlubnem, klasickou jasmínovou rýži a podávali bez smetany.. Vřele doporučuji.

Obchod Apetit