0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kvašená zelenina "pickles" s červenou řepou

Kvašená zelenina "pickles" s červenou řepou

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 629 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 119 g
Tuky 5 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Navinulá výrazná chuť kvašené zeleniny perfektně sedí k mexickému stylu.

Suroviny

nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
na kostičky
mrkev 100 g
nastrouhaná nahrubo
bílá ředkev 250 g
daikon, na nudličky
sůl mořská 1 PL
hrubá (nejodidovaná)
jalovec
pár kuliček
pár snítek
kmín
podle chuti
bobkový list 1 ks
(může být sušený)
voda
převařená vychladlá voda dle potřeby

Postup

1

V pevné míse promíchejte zeleninu a sůl. Potlučte je vhodným tloučkem, velkou vařečkou, dřevěnou paličkou na maso (pozor, řepa dost barví) –⁠ asi 5 minut. Pak přidejte koření a bylinky podle chuti.

2

Ochucenou směs nacpěte do sklenice se širokým dnem. Směs by měla dosahovat asi 2,5 cm pod okraj –⁠ nepustí-li dost šťávy, přidejte vodu, aby byla ponořená. Uzavřete.

3

Postavte do ploché nádoby a nechte stát v místnosti, kde je stejnoměrně teplo. Každé ráno kontrolujte, zda se na hladině neobjevila nějaká zoxidovaná zelenina (zhnědlá apod.) –⁠ tu vždy odstraňte.

4

Po 72 hodinách uložte do chladničky nebo podávejte v burritu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč