Dušení vůbec nemusí být nekonečné! Pokud sáhnete po křehkém mase, jako je například ryba, zvládnete večeři do půl hodinky.
Suroviny
sójová omáčka3PL
ocet3PL
nejlépe čínský rýžový (obchod zdravé výživa)
rybí omáčka1ČL
krupicový cukr1PL
přírodní
vývar200ml
nebo zeleninový vývar
česnek1stroužek
na plátky
zázvor (čerstvý)3cm
čerstvý, oloupaný, na plátky
chilli sušené1ks
větší, čerstvá, bez semínek, nasekaná
badyán1hvězdička
losos4ks
asi 150g/ks
koriandr
nasekaný, čerstvý
jarní cibulka
jemně nakrájená
sůl
1. Ve větším širším kastrolu nebo pánvi promíchejte sójovou a rybí omáčku, ocet, cukr a vývar. Přidejte česnek, zázvor, chilli papričku i badyán a uveďte do varu. Míchejte, aby se cukr rozpustil.
2. Stáhněte plamen na minimum a vařte ještě pět minut, aby se chutě krásně rozvinuly. Vložte osolené filety lososa, přikryjte a pět minut duste. Pak rybu vyjměte a uchovejte v teple.
3. Tekutinu v pánvi uveďte znovu do varu a zredukujte asi na polovinu; měla by mít konzistenci sirupu. Přelijte ji přes rybu, ozdobte cibulkou a koriandrem a podávejte, nejlépe s rýží.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 17:05
Apetit 2/06
Marie Medunová
15.01.2017 11:08
Doporučuji vyndat papričku
Doporučuji vyndat papričku zavčas, sirup mi vyšel přehnaně ostrý.