Dušení vůbec nemusí být nekonečné! Pokud sáhnete po křehkém mase, jako je například ryba, zvládnete večeři do půl hodinky.
Suroviny
sójová omáčka
3
PL
ocet
3
PL
nejlépe čínský rýžový (obchod zdravé výživa)
rybí omáčka
1
ČL
krupicový cukr
1
PL
přírodní
vývar
200
ml
nebo zeleninový vývar
česnek
1
stroužek
na plátky
zázvor (čerstvý)
3
cm
čerstvý, oloupaný, na plátky
chilli sušené
1
ks
větší, čerstvá, bez semínek, nasekaná
badyán
1
hvězdička
losos
4
ks
asi 150g/ks
koriandr čerstvý
nasekaný, čerstvý
jarní cibulka
jemně nakrájená
sůl
Postup
1
Ve větším širším kastrolu nebo pánvi promíchejte sójovou a rybí omáčku, ocet, cukr a vývar. Přidejte česnek, zázvor, chilli papričku i badyán a uveďte do varu. Míchejte, aby se cukr rozpustil.
2
Stáhněte plamen na minimum a vařte ještě pět minut, aby se chutě krásně rozvinuly. Vložte osolené filety lososa, přikryjte a pět minut duste. Pak rybu vyjměte a uchovejte v teple.
3
Tekutinu v pánvi uveďte znovu do varu a zredukujte asi na polovinu; měla by mít konzistenci sirupu. Přelijte ji přes rybu, ozdobte cibulkou a koriandrem a podávejte, nejlépe s rýží.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 17:05
Apetit 2/06
Marie Medunová
15.01.2017 11:08
Doporučuji vyndat papričku
Doporučuji vyndat papričku zavčas, sirup mi vyšel přehnaně ostrý.