Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Losos po asijsku

Losos po asijsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1607 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 115 g
Tuky 65 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušení vůbec nemusí být nekonečné! Pokud sáhnete po křehkém mase, jako je například ryba, zvládnete večeři do půl hodinky.

Suroviny

sójová omáčka 3 PL
ocet 3 PL
nejlépe čínský rýžový (obchod zdravé výživa)
rybí omáčka 1 ČL
krupicový cukr 1 PL
přírodní
vývar 200 ml
nebo zeleninový vývar
česnek 1 stroužek
na plátky
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý, oloupaný, na plátky
chilli sušené 1 ks
větší, čerstvá, bez semínek, nasekaná
badyán 1 hvězdička
losos 4 ks
asi 150g/ks
koriandr
nasekaný, čerstvý
jarní cibulka
jemně nakrájená
sůl
1. Ve větším širším kastrolu nebo pánvi promíchejte sójovou a rybí omáčku, ocet, cukr a vývar. Přidejte česnek, zázvor, chilli papričku i badyán a uveďte do varu. Míchejte, aby se cukr rozpustil.

2. Stáhněte plamen na minimum a vařte ještě pět minut, aby se chutě krásně rozvinuly. Vložte osolené filety lososa, přikryjte a pět minut duste. Pak rybu vyjměte a uchovejte v teple.

3. Tekutinu v pánvi uveďte znovu do varu a zredukujte asi na polovinu; měla by mít konzistenci sirupu. Přelijte ji přes rybu, ozdobte cibulkou a koriandrem a podávejte, nejlépe s rýží.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/06, str.28

Obchod Apetit