Jak opéct filet lososa na pánvi, aby byl propečený tak akorát, a zůstal šťavnatý? Poradil nám šéfkuchař Gwendal le Ruyet, který pochází z francouzské Bretaně.
- Rybu opékejte i s kůží. Ta filety chrání před vysušením i přílišným opečením. Také ji drží pohromadě. Navíc je jednodušší odstranit kůži z hotové než ze syrové ryby.
- Lososa smažte cca 4 minuty na oleji, teprve pak v pánvi rozpusťte máslo a rybu v něm obalte. Pánev již nenechávejte nad plamenem, ryba dojde působením tepla. Pokud ji chcete rovnou opékat na másle, potom jedině na přepuštěném (recept), aby se při smažení nepřipalovalo.
- Při smažení nejdříve chvíli kružte filety po pánvi, losos se pak na ni nepřichytí.
- Aby byl losos ještě voňavější, můžete ho před podáváním přelít máslem na mřížce nad pekáčem. Tuk steče dolů a na rybě ho zůstane jen trocha.