Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: šťavnatý losos z pánve

Pečený losos
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jak opéct filet lososa na pánvi, aby byl propečený tak akorát, a zůstal šťavnatý? Poradil nám šéfkuchař Gwendal le Ruyet, který pochází z francouzské Bretaně.

  • Rybu opékejte i s kůží. Ta filety chrání před vysušením i přílišným opečením. Také ji drží pohromadě. Navíc je jednodušší odstranit kůži z hotové než ze syrové ryby.
  • Lososa smažte cca 4 minuty na oleji, teprve pak v pánvi rozpusťte máslo a rybu v něm obalte. Pánev již nenechávejte nad plamenem, ryba dojde působením tepla. Pokud ji chcete rovnou opékat na másle, potom jedině na přepuštěném (recept), aby se při smažení nepřipalovalo.
  • Při smažení nejdříve chvíli kružte filety po pánvi, losos se pak na ni nepřichytí.
  • Aby byl losos ještě voňavější, můžete ho před podáváním přelít máslem na mřížce nad pekáčem. Tuk steče dolů a na rybě ho zůstane jen trocha.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín