Mexická polévka

Mexická polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1977 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 243 g
Tuky 68 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi chutná polévka, kterou uvaříte raz dva. Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do ní feferonku nakrájenou na nudličky.

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
cibule 1 ks
najemno
paprika červená 1 ks
bez semínek
1 ks
feferonka bez semínek
450 g
sladká kukuřice rozmrazené
vývar kuřecí 750 ml
zakysaná smetana 250 ml
sůl
pepř
chleba 4
menší velikosti
paprika červená 2 ks
nebo 4 feferonky na ozdobu
1. Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku; měly by změknout. Přidejte kukuřici a opékejte ještě další dvě minuty. Pak polovinu směsi opatrně přesypte do mixéru nebo kuchyňského robotu a zpracujte na hladkou kaši – děti vám určitě rády pomůžou. Stěny nádoby občas očistěte stěrkou; podle potřeby můžete přilévat vývar.

2. Všechnu kukuřičnou směs (rozmixovanou i nerozmixovanou) přemístěte do čistého kastrolu a přilijte vývar. Podle chuti dosolte a opepřete, potom uveďte do varu a pět minut vařte. Mezitím si připravte chleby: bochník položte na pracovní plochu a ostrým nožem odřízněte pokličku; děti si pak můžou vyhrát s vydlabáním střídky.

3. Do hrnce jemně přimíchejte zakysanou smetanu. Pokud máte rádi horkou polévku, ještě ji na mírném plameni prohřejte. Pozor, neměla by se vařit, jinak se smetana může srazit! Podávejte ve vydlabaných bochníčcích; porce pro dospělé ozdobte rozpůlenými feferonkami. 

Komentáře

Anonym

Polévka byla vynikající! Dělala jsem vývar z kuřecích zbytků, takže jsem přidala i obrané kuřecí maso. A bylo to super! Jen díky kukuřici a smetaně vzniká sladko-pálivá chuť, takže polévka připomíná s píše kuchyni thajskou než mexickou...

Obchod Apetit