0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mexická polévka v bochníku

Mexická polévka v bochníku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Mexická polévka v bochníku

4.1 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1977 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 243 g
Tuky 68 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi chutná polévka, kterou uvaříte raz dva. Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do ní feferonku nakrájenou na nudličky.

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
cibule 1 ks
najemno
paprika červená 1 ks
bez semínek
1 ks
feferonka bez semínek
450 g
sladká kukuřice rozmrazené
vývar kuřecí 750 ml
zakysaná smetana 250 ml
sůl
pepř
chleba 4
menší velikosti
paprika červená 2 ks
nebo 4 feferonky na ozdobu

Postup

1

Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku; měly by změknout.

2

Přidejte kukuřici a opékejte ještě další dvě minuty.

3

Pak polovinu směsi opatrně přesypte do mixéru nebo kuchyňského robotu a zpracujte na hladkou kaši – děti vám určitě rády pomůžou. Stěny nádoby občas očistěte stěrkou; podle potřeby můžete přilévat vývar.

4

Všechnu kukuřičnou směs (rozmixovanou i nerozmixovanou) přemístěte do čistého kastrolu a přilijte vývar. Podle chuti dosolte a opepřete, potom uveďte do varu a pět minut vařte.

5

Mezitím si připravte chleby: bochník položte na pracovní plochu a ostrým nožem odřízněte pokličku; děti si pak můžou vyhrát s vydlabáním střídky.

6

Do hrnce jemně přimíchejte zakysanou smetanu. Pokud máte rádi horkou polévku, ještě ji na mírném plameni prohřejte. Pozor, neměla by se vařit, jinak se smetana může srazit!

Podávejte ve vydlabaných bochníčcích; porce pro dospělé ozdobte rozpůlenými feferonkami. 

Související články

5 pikantních mexických jídel, která stojí za ochutnání
  • Zajímavosti

5 pikantních mexických jídel, která stojí za ochutnání

Fazole, kukuřice, chilli papričky – přísady typické pro mexickou kuchyni najdete v tamních hrncích a talířích v bezpočtu možných obměn. Pojďme společně ochutnat 5 jídel, která snadno připravíte i v české kuchyni.  ...

Komentáře

Anonym

Polévka byla vynikající! Dělala jsem vývar z kuřecích zbytků, takže jsem přidala i obrané kuřecí maso. A bylo to super! Jen díky kukuřici a smetaně vzniká sladko-pálivá chuť, takže polévka připomíná s píše kuchyni thajskou než mexickou...

Obchod Apetit