Mexická koriandrová polévka s knedlíčky

Mexická koriandrová polévka s knedlíčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1648 kcal
Bílkoviny 109 g
Cukr 201 g
Tuky 36 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lístky koriandru se španělsky jmenují ‚cillantro‘; v polévce hrají prim díky své nezaměnitelné vůni.

Suroviny

vývar 1.5 l
rajčata 1 konzerva
loupaná (Valfrutta)
paprika zelená 1 ks
nakrájená
cibule 1 ks
větší kus
rýže dlouhozrnná 100 g
sůl
pepř
koriandr hrst
čerstvé lístky
tabasco
na dochuzení, lze vynechat
Na knedlíčky
hovězí maso mleté 250 g
míchané
mouka kukuřičná 2 PL
hrubá
mléko 2 PL
vejce 1 ks
jarní cibulka 1 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
nasekaný
koriandr
drcený/mletý
sůl
pepř
1.  Smíchejte v míse přísady na knedlíčky a navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky zhruba velikosti ořechu. Dejte stranou do chladu. Množství mléka závisí na druhu a savosti kukuřičné mouky; důležité je, aby směs nelepila a knedlíčky se dobře tvarovaly.

2.  Vývar v hrnci přiveďte do varu, plamen stáhněte, přilijte rajčata i se šťávou a přidejte papriku i cibuli. Osolte a okořeňte podle chuti. Vsypte rýži, stáhněte plamen a deset minut povařte. Přidejte knedlíčky a povařte je ještě deset patnáct minut, až vyplavou na povrch. Posypte lístky koriandru, případně přiostřete chuť tabascem.

Sytější verze
Když rýži nahradíte několika lžícemi sterilovaných tmavých fazolí s rajským protlakem, získáte vydatnější polévku – a přitom zůstanete věrni mexickým chutím.

Obchod Apetit