Lístky koriandru se španělsky jmenují ‚cillantro‘; v polévce hrají prim díky své nezaměnitelné vůni.
Suroviny
Postup
Smíchejte v míse přísady na knedlíčky a navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky zhruba velikosti ořechu. Dejte stranou do chladu. Množství mléka závisí na druhu a savosti kukuřičné mouky; důležité je, aby směs nelepila a knedlíčky se dobře tvarovaly.
Vývar v hrnci přiveďte do varu, plamen stáhněte, přilijte rajčata i se šťávou a přidejte papriku i cibuli. Osolte a okořeňte podle chuti. Vsypte rýži, stáhněte plamen a deset minut povařte. Přidejte knedlíčky a povařte je ještě deset patnáct minut, až vyplavou na povrch. Posypte lístky koriandru, případně přiostřete chuť tabascem.
Sytější verze
Když rýži nahradíte několika lžícemi sterilovaných tmavých fazolí s rajským protlakem, získáte vydatnější polévku – a přitom zůstanete věrni mexickým chutím.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 24 rajských polévek, které vás nadchnou(24 receptů )
Komentáře