Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexická koriandrová polévka s knedlíčky

Mexická koriandrová polévka s knedlíčky

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1853 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 204 g
Tuky 58 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lístky koriandru se španělsky jmenují ‚cillantro‘; v polévce hrají prim díky své nezaměnitelné vůni.

Suroviny

vývar 1,5 l
rýže dlouhozrnná 100 g
sůl
pepř
koriandr čerstvý hrst
čerstvé lístky
na dochucení
Na knedlíčky
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 250 g
vejce 1 ks
jarní cibulka 1 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
nasekaný
koriandr čerstvý
sůl
pepř

Postup

1

Smíchejte v míse přísady na knedlíčky a navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky zhruba velikosti ořechu. Dejte stranou do chladu. Množství mléka závisí na druhu a savosti kukuřičné mouky; důležité je, aby směs nelepila a knedlíčky se dobře tvarovaly.

2

Vývar v hrnci přiveďte do varu, plamen stáhněte, přilijte rajčata i se šťávou a přidejte papriku i cibuli. Osolte a okořeňte podle chuti. Vsypte rýži, stáhněte plamen a deset minut povařte. Přidejte knedlíčky a povařte je ještě deset patnáct minut, až vyplavou na povrch. Posypte lístky koriandru, případně přiostřete chuť tabascem.

Sytější verze

Když rýži nahradíte několika lžícemi sterilovaných tmavých fazolí s rajským protlakem, získáte vydatnější polévku – a přitom zůstanete věrni mexickým chutím.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

04.09.2007 20:19
Recept se nachází v č.4/06, str.46
10.07.2007 15:46
Tenhle recept je jedinečný. Je ovšem pravda, že tahle polévka je dobrá i bez koriandru. Já vařím variantu s fazolemi a klepnu do ní ještě plechovku kukuřice. A pro vegetariány stačí vynechat knedlíčky, i když je to skoro škoda...