Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexické kukuřičné placičky a salsa

Mexické kukuřičné placičky a salsa

1/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 6-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1831 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 181 g
Tuky 92 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salsa je v podstatě směs pikantně ochucené zeleniny, pokrájené na drobno. Nelitujte času na přípravu paprik. Když je ogrilujete a oloupete, získá dužina, a tím i salsa, mimořádně lahodnou chuť!

Suroviny

jako na polentu
sůl ½ ČL
vejce 1 ks
větší
nebo jogurt
mléko 1 ČL
rozpuštěné a vychladlé
olej
nebo máslo na vymazání pánve
feta, balkánský, brynza
Na salsu
rozpůlené, bez jadřinců
čerstvá
větší, na silné plátky
olivový olej 2 PL
plus na potření
balzamikový ocet 1 ČL
koriandr čerstvý 1 ČL
nasekaný čerstvý, nebo máty
římský kmín 1 špetka
mletý

Postup

1

Rozehřejte gril v troubě a plech vyložte alobalem. Slupkou vzhůru na něj poklaďte papriky a chilli papričky a grilujte, dokud na paprikách nezačnou naskakovat černé puchýřky. V misce je přetáhněte fólií nebo přikryjte pokličkou, aby se zapařily. Ogrilujte i cibuli.

2
Z paprik a chilli papriček stáhněte ostrým nožíkem slupku. Odstraňte semínka, s cibulí nasekejte nadrobno a spojte se zbylými přísadami na salsu.

3
Kukuřičnou mouku promíchejte s asi 200 ml vroucí vody tak, aby vznikla hustá kaše. Prošlehejte ji metlou dohladka. Prosijte zbylé suché přísady do mísy. Přidejte vejce, podmáslí nebo jogurt, vyšlehejte husté těstíčko a spojte ho máslem. Podle potřeby zřeďte mlékem tak, aby se těstíčko dalo lít na pánev.

4
Smažte na rozehřáté silnostěnné pánvi, lehce potřené olejem nebo máslem. Podávejte se salsou a rozdrobeným sýrem, případně se zeleným salátem ze srdíček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

04.09.2007 17:41
Recept se nachází v č.2/06, str.37
04.01.2007 19:22
Dobré placky - použitelné jako luxusní slané mini palačinky k jakémukoli salátu (např. najemno nakrájené čínské zelí smíchané s pickles-kvalitní přírodně kvašenou zeleninou). Sluší jim i posypání nastrouhaným parmezánem. Množství uvedené v receptu vystačí na docela dost málo placiček, tak pro 2 lidi.