0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mexické kukuřičné placičky a salsa

Mexické kukuřičné placičky a salsa

1 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 6-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1831 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 181 g
Tuky 92 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salsa je v podstatě směs pikantně ochucené zeleniny, pokrájené na drobno. Nelitujte času na přípravu paprik. Když je ogrilujete a oloupete, získá dužina, a tím i salsa, mimořádně lahodnou chuť!

Suroviny

mouka kukuřičná 80 g
jako na polentu
mouka pšeničná hladká 80 g
sůl ½ ČL
krupicový cukr 2 ČL
jedlá soda 1 ČL
vejce 1 ks
větší
podmáslí 4 PL
nebo jogurt
mléko 1 ČL
máslo 25 g
rozpuštěné a vychladlé
olej
nebo máslo na vymazání pánve
krémový sýr 200 g
feta, balkánský, brynza
Na salsu
paprika červená 3 ks
rozpůlené, bez jadřinců
chilli paprička 1 ks
čerstvá
cibule 1 ks
větší, na silné plátky
olivový olej 2 PL
plus na potření
balzamikový ocet 1 ČL
koriandr čerstvý 1 ČL
nasekaný čerstvý, nebo máty
římský kmín 1 špetka
mletý
paprika mletá sladká ½ ČL
mletá

1 Rozehřejte gril v troubě a plech vyložte alobalem. Slupkou vzhůru na něj poklaďte papriky a chilli papričky a grilujte, dokud na paprikách nezačnou naskakovat černé puchýřky. V misce je přetáhněte fólií nebo přikryjte pokličkou, aby se zapařily. Ogrilujte i cibuli.

2 Z paprik a chilli papriček stáhněte ostrým nožíkem slupku. Odstraňte semínka, s cibulí nasekejte nadrobno a spojte se zbylými přísadami na salsu.

3 Kukuřičnou mouku promíchejte s asi 200 ml vroucí vody tak, aby vznikla hustá kaše. Prošlehejte ji metlou dohladka. Prosijte zbylé suché přísady do mísy. Přidejte vejce, podmáslí nebo jogurt, vyšlehejte husté těstíčko a spojte ho máslem. Podle potřeby zřeďte mlékem tak, aby se těstíčko dalo lít na pánev.

4 Smažte na rozehřáté silnostěnné pánvi, lehce potřené olejem nebo máslem. Podávejte se salsou a rozdrobeným sýrem, případně se zeleným salátem ze srdíček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

Dobré placky - použitelné jako luxusní slané mini palačinky k jakémukoli salátu (např. najemno nakrájené čínské zelí smíchané s pickles-kvalitní přírodně kvašenou zeleninou). Sluší jim i posypání nastrouhaným parmezánem. Množství uvedené v receptu vystačí na docela dost málo placiček, tak pro 2 lidi.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč