0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí zavináče

Zavináče
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí zavináče

4.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Na 500ml sklenici

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2247 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 289 g
Tuky 76 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tím nejlepším, co si můžete dát, až budete mít dost cukroví, jsou tyhle zavináče. A fungují i na rozbouřený žaludek po prohýřené noci.

Suroviny

sleď 4 ks
sůl a pepř
cibule 1 ks
nakrájená na kolečka a na minutu povařená
okurky nakládané 8 ks
Na lák
víno bílé 400 ml
bobkový list 1 ks
hořčičné semínko 1 ČL
bobkový list 1 ks
hořčičné semínko 1 ČL
koriandrová semínka 1 ČL
krystalový cukr 2 PL
sůl mořská 1 ČL

Postup

1

Zavařovací sklenice předehřejte v troubě při 110 °C.

2

Rybám odřízněte hlavy a ocasy, vyřízněte žeberní kosti a filety rozplácněte do roviny. Na vnitřní straně filetů udělejte uprostřed podélný zářez ve tvaru V, abyste odstranili páteře.

3

Filety položte v jedné vrstvě kůží dolů do skleněné či keramické nádoby. Osolte a opepřete. Na jeden konec dejte pár koleček cibule a okurku (můžete ji úhledně pokrájet). Od náplně zabalte plátek do rolky a zajistěte párátkem či dvěma.

4

Přísady na lák dejte do hrnce, přilijte 150 ml vody a na mírném ohni zvolna přiveďte k varu.

5

Přidejte rybí roládky a vařte 2 minuty.

6

Nechte trochu zchladnout, odstraňte párátka a uložte do předehřáté sklenice.

7

Zalijte lákem tak, aby byly zavináče zcela ponořené. Párkrát sklenicí klepněte, abyste vyhnali všechny vzduchové bubliny.

8

Uzavřete a uložte do chladničky.

9

Ochutnávat můžete po pár dnech, v chladničce však uzavřené vydrží i několik měsíců.

NĚCO NAVÍC

Pokud máte rádi rybu pěkně pevnou, naložte sledí filety nejprve přes noc až na 24 hodin do roztoku 500 ml vody a 250 g soli, pak je opláchněte, osušte a pokračujte podle receptu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč