Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí zavináče

Tím nejlepším, co si můžete dát, až budete mít dost cukroví, jsou tyhle zavináče. A fungují i na rozbouřený žaludek po prohýřené noci.

Vydání: 2014/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 500ml sklenici
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Vaření 0:05
Chuťovka

Ingredience

    • 4 sledi s kůží (každý 150–200 g), vykuchaní
    • sůl a čerstvě meltý pepř
    • 1 cibule, nakrájená na kolečka a na 1 minutu ponořená do vroucí vody
    • 8 nakládaných okurek

    NA LÁK

    • 400 ml bílého vinného octa
    • 1 bobkový list
    • 1 lžička hořčičných semínek
    • 1 lžička koriandrových semen
    • 2 lžíce krystalového cukru
    • 1/2 lžičky mořské soli

Příprava jídla

1 Zavařovací sklenice předehřejte v troubě při 110 °C. Rybám odřízněte hlavy a ocasy, vyřízněte žeberní kosti a filety rozplácněte do roviny. Na vnitřní straně filetů udělejte uprostřed podélný zářez ve tvaru V, abyste odstranili páteře. Filety položte v jedné vrstvě kůží dolů do skleněné či keramické nádoby. Osolte a opepřete. Na jeden konec dejte pár koleček cibule a okurku (můžete ji úhledně pokrájet). Od náplně zabalte plátek do rolky a zajistěte párátkem či dvěma.

2 Přísady na lák dejte do hrnce, přilijte 150 ml vody a na mírném ohni zvolna přiveďte k varu. Přidejte rybí roládky a vařte 2 minuty. Nechte trochu zchladnout, odstraňte párátka a uložte do předehřáté sklenice. Zalijte lákem tak, aby byly zavináče zcela ponořené. Párkrát sklenicí klepněte, abyste vyhnali všechny vzduchové bubliny. Uzavřete a uložte do chladničky. Ochutnávat můžete po pár dnech, v chladničce však uzavřené vydrží i několik měsíců.

NĚCO NAVÍC

Pokud máte rádi rybu pěkně pevnou, naložte sledí filety nejprve přes noc až na 24 hodin do roztoku 500 ml vody a 250 g soli, pak je opláchněte, osušte a pokračujte podle receptu.

Pečenáče

Vydržte a nechte je uležet, zbylé kosti se v nálevu rozpustí a přílišná kyselost zjemní.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí kysané zelí

Pro silné kosti: vitaminy D a K, vápník a hořčík

REKLAMA

Přidat komentář