Domácí zavináče

Zavináče
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí zavináče

3.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na 500ml sklenici

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2247 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 289 g
Tuky 76 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tím nejlepším, co si můžete dát, až budete mít dost cukroví, jsou tyhle zavináče. A fungují i na rozbouřený žaludek po prohýřené noci.

Suroviny

sleď 4 ks
sůl a pepř
cibule 1 ks
nakrájená na kolečka a na minutu povařená
okurky nakládané 8 ks
Na lák
víno bílé 400 ml
bobkový list 1 ks
hořčičné semínko 1 ČL
bobkový list 1 ks
hořčičné semínko 1 ČL
koriandrová semínka 1 ČL
krystalový cukr 2 PL
sůl mořská 1 ČL

1 Zavařovací sklenice předehřejte v troubě při 110 °C. Rybám odřízněte hlavy a ocasy, vyřízněte žeberní kosti a filety rozplácněte do roviny. Na vnitřní straně filetů udělejte uprostřed podélný zářez ve tvaru V, abyste odstranili páteře. Filety položte v jedné vrstvě kůží dolů do skleněné či keramické nádoby. Osolte a opepřete. Na jeden konec dejte pár koleček cibule a okurku (můžete ji úhledně pokrájet). Od náplně zabalte plátek do rolky a zajistěte párátkem či dvěma.

2 Přísady na lák dejte do hrnce, přilijte 150 ml vody a na mírném ohni zvolna přiveďte k varu. Přidejte rybí roládky a vařte 2 minuty. Nechte trochu zchladnout, odstraňte párátka a uložte do předehřáté sklenice. Zalijte lákem tak, aby byly zavináče zcela ponořené. Párkrát sklenicí klepněte, abyste vyhnali všechny vzduchové bubliny. Uzavřete a uložte do chladničky. Ochutnávat můžete po pár dnech, v chladničce však uzavřené vydrží i několik měsíců.

NĚCO NAVÍC

Pokud máte rádi rybu pěkně pevnou, naložte sledí filety nejprve přes noc až na 24 hodin do roztoku 500 ml vody a 250 g soli, pak je opláchněte, osušte a pokračujte podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit