Domácí zavináče

Domácí zavináče

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1479 kcal
Bílkoviny 25 g
Cukr 241 g
Tuky 16 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tím nejlepším, co si můžete dát, až budete mít dost cukroví, jsou tyhle zavináče. A fungují i na rozbouřený žaludek po prohýřené noci.

Suroviny

4 ks
sleď s kůží
sůl a pepř
cibule 1 ks
nakrájená na kolečka a na minutu povařená
okurky nakládané 8 ks
Na lák
víno bílé 400 ml
bobkový list 1 ks
hořčičné semínko 1 ČL
bobkový list 1 ks
hořčičné semínko 1 ČL
koriandrová semínka 1 ČL
krystalový cukr 2 PL
sůl mořská 1 ČL

1 Zavařovací sklenice předehřejte v troubě při 110 °C. Rybám odřízněte hlavy a ocasy, vyřízněte žeberní kosti a filety rozplácněte do roviny. Na vnitřní straně filetů udělejte uprostřed podélný zářez ve tvaru V, abyste odstranili páteře. Filety položte v jedné vrstvě kůží dolů do skleněné či keramické nádoby. Osolte a opepřete. Na jeden konec dejte pár koleček cibule a okurku (můžete ji úhledně pokrájet). Od náplně zabalte plátek do rolky a zajistěte párátkem či dvěma.

2 Přísady na lák dejte do hrnce, přilijte 150 ml vody a na mírném ohni zvolna přiveďte k varu. Přidejte rybí roládky a vařte 2 minuty. Nechte trochu zchladnout, odstraňte párátka a uložte do předehřáté sklenice. Zalijte lákem tak, aby byly zavináče zcela ponořené. Párkrát sklenicí klepněte, abyste vyhnali všechny vzduchové bubliny. Uzavřete a uložte do chladničky. Ochutnávat můžete po pár dnech, v chladničce však uzavřené vydrží i několik měsíců.

NĚCO NAVÍC

Pokud máte rádi rybu pěkně pevnou, naložte sledí filety nejprve přes noc až na 24 hodin do roztoku 500 ml vody a 250 g soli, pak je opláchněte, osušte a pokračujte podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit