Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlozavináče ze pstruha lososovitého
Rychlozavináče ze pstruha lososovitého
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlozavináče ze pstruha lososovitého

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3674 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 492 g
Tuky 96 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pstruh lososovitý je obchodní název pro pstruha duhového, jehož maso získalo díky speciálnímu krmivu růžovou barvu. Použít ale samozřejmě můžete i filety z jakéhokoli jiného pstruha či sivena. 

Související recepty

Suroviny

pstruh lososovitý 6 ks
filety, bez kostí
sůl
Na náplň
střední velikosti, podle potřeby nakrájené
kopr 6 snítek
nakrájené na tenké klínky
proužky, krátce povařené a pak zchlazené v ledové vodě
Na lák na cca 1 kg rybího masa
vinný ocet bílý 250 ml
voda 750 ml
sůl 1 PL
nakrájená na půlkolečka
kopr 4 snítky
pepř celý 10 kuliček
hořčičné semínko 1 PL
nebo víc, podle chuti

Postup

1

Podle hmotnosti rybího masa odměřte suroviny na lák a svařte je v rendlíku. Nechte zchladnout. 

2

Ujistěte se, že jsou rybí filety opravdu dobře zbavené kostí (lák o použité koncentraci octa je v uvedeném čase nezměkčí). Můžete, ale nemusíte z nich stáhnout kůži. Mezi dvěma kusy pevné plastové fólie je zploštěte pomocí těžší pánve či válečku, popřípadě lehce naklepejte paličkou bez hrotů. Pak je zbavte fólie, osušte, osolte, ochuťte citronovou šťávou a naplňte nakládanými okurkami, snítkou kopru, cibulí a mrkví. Pak pevně zarolujte a spíchněte párátky či elegantnějšími napichovátky.

3

Závitky položte na pařák vyložený pečicím papírem a vařte je v páře 5–6 minut. Nechte je trochu zchladnout a potom vkládejte do sklenice a dolévejte přitom připravený lák. 

4

Nechte v chladničce marinovat nejméně přes noc, maximálně 4–5 dnů.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete zavináče podávat jako předkrm, snažte se opatřit menší filety, popřípadě opravdu velké závitky rozdělte na poloviny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Komentáře

25.01.2022 12:32
pstruh

Apetit magazín