Pstruh lososovitý je obchodní název pro pstruha duhového, jehož maso získalo díky speciálnímu krmivu růžovou barvu. Použít ale samozřejmě můžete i filety z jakéhokoli jiného pstruha či sivena.
Suroviny
Postup
Podle hmotnosti rybího masa odměřte suroviny na lák a svařte je v rendlíku. Nechte zchladnout.
Ujistěte se, že jsou rybí filety opravdu dobře zbavené kostí (lák o použité koncentraci octa je v uvedeném čase nezměkčí). Můžete, ale nemusíte z nich stáhnout kůži. Mezi dvěma kusy pevné plastové fólie je zploštěte pomocí těžší pánve či válečku, popřípadě lehce naklepejte paličkou bez hrotů. Pak je zbavte fólie, osušte, osolte, ochuťte citronovou šťávou a naplňte nakládanými okurkami, snítkou kopru, cibulí a mrkví. Pak pevně zarolujte a spíchněte párátky či elegantnějšími napichovátky.
Závitky položte na pařák vyložený pečicím papírem a vařte je v páře 5–6 minut. Nechte je trochu zchladnout a potom vkládejte do sklenice a dolévejte přitom připravený lák.
Nechte v chladničce marinovat nejméně přes noc, maximálně 4–5 dnů.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete zavináče podávat jako předkrm, snažte se opatřit menší filety, popřípadě opravdu velké závitky rozdělte na poloviny.
Komentáře