0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlozavináče ze pstruha lososovitého

Rychlozavináče ze pstruha lososovitého
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlozavináče ze pstruha lososovitého

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3674 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 492 g
Tuky 96 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pstruh lososovitý je obchodní název pro pstruha duhového, jehož maso získalo díky speciálnímu krmivu růžovou barvu. Použít ale samozřejmě můžete i filety z jakéhokoli jiného pstruha či sivena. 

Suroviny

pstruh lososovitý 6 ks
filety, bez kostí
sůl
citronová šťáva
Na náplň
okurky nakládané
střední velikosti, podle potřeby nakrájené
kopr 6 snítek
cibule 2 ks
nakrájené na tenké klínky
mrkev
proužky, krátce povařené a pak zchlazené v ledové vodě
Na lák na cca 1 kg rybího masa
vinný ocet bílý 250 ml
voda 750 ml
sůl 1 PL
krupicový cukr 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená na půlkolečka
bobkový list 6 ks
kopr 4 snítky
pepř celý 10 kuliček
hořčičné semínko 1 PL
nebo víc, podle chuti

Postup

1

Podle hmotnosti rybího masa odměřte suroviny na lák a svařte je v rendlíku. Nechte zchladnout. 

2

Ujistěte se, že jsou rybí filety opravdu dobře zbavené kostí (lák o použité koncentraci octa je v uvedeném čase nezměkčí). Můžete, ale nemusíte z nich stáhnout kůži. Mezi dvěma kusy pevné plastové fólie je zploštěte pomocí těžší pánve či válečku, popřípadě lehce naklepejte paličkou bez hrotů. Pak je zbavte fólie, osušte, osolte, ochuťte citronovou šťávou a naplňte nakládanými okurkami, snítkou kopru, cibulí a mrkví. Pak pevně zarolujte a spíchněte párátky či elegantnějšími napichovátky.

3

Závitky položte na pařák vyložený pečicím papírem a vařte je v páře 5–6 minut. Nechte je trochu zchladnout a potom vkládejte do sklenice a dolévejte přitom připravený lák. 

4

Nechte v chladničce marinovat nejméně přes noc, maximálně 4–5 dnů.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete zavináče podávat jako předkrm, snažte se opatřit menší filety, popřípadě opravdu velké závitky rozdělte na poloviny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Komentáře

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč