Rychlozavináče ze pstruha lososovitého

Rychlozavináče ze pstruha lososovitého
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlozavináče ze pstruha lososovitého

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3674 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 492 g
Tuky 96 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pstruh lososovitý je obchodní název pro pstruha duhového, jehož maso získalo díky speciálnímu krmivu růžovou barvu. Použít ale samozřejmě můžete i filety z jakéhokoli jiného pstruha či sivena. 

Suroviny

pstruh lososovitý 6 ks
filety, bez kostí
sůl
citronová štáva
Na náplň
okurky nakládané
střední velikosti, podle potřeby nakrájené
kopr 6 snítek
cibule 2 ks
nakrájené na tenké klínky
mrkev
proužky, krátce povařené a pak zchlazené v ledové vodě
Na lák na cca 1 kg rybího masa
vinný ocet bílý 250 ml
voda 750 ml
sůl 1 PL
krupicový cukr 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená na půlkolečka
bobkový list 6 ks
kopr 4 snítky
pepř celý 10 kuliček
hořčičné semínko 1 PL
nebo víc, podle chuti

Postup

1

Podle hmotnosti rybího masa odměřte suroviny na lák a svařte je v rendlíku. Nechte zchladnout. 

2

Ujistěte se, že jsou rybí filety opravdu dobře zbavené kostí (lák o použité koncentraci octa je v uvedeném čase nezměkčí). Můžete, ale nemusíte z nich stáhnout kůži. Mezi dvěma kusy pevné plastové fólie je zploštěte pomocí těžší pánve či válečku, popřípadě lehce naklepejte paličkou bez hrotů. Pak je zbavte fólie, osušte, osolte, ochuťte citronovou šťávou a naplňte nakládanými okurkami, snítkou kopru, cibulí a mrkví. Pak pevně zarolujte a spíchněte párátky či elegantnějšími napichovátky.

3

Závitky položte na pařák vyložený pečicím papírem a vařte je v páře 5–6 minut. Nechte je trochu zchladnout a potom vkládejte do sklenice a dolévejte přitom připravený lák. 

4

Nechte v chladničce marinovat nejméně přes noc, maximálně 4–5 dnů.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete zavináče podávat jako předkrm, snažte se opatřit menší filety, popřípadě opravdu velké závitky rozdělte na poloviny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit