0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nakládaný losos po švédsku

Nakládaný losos po švédsku

4.1 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné 4–6 filetů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3213 kcal
Bílkoviny 331 g
Sacharidy 33 g
Tuky 181 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při domácím naložení zůstanou zachovány všechny důležité látky a také báječná chuť, podobná uzenému lososu. Užijte si ho jako chuťovku s majonézou, cibulkou, kapary…

Suroviny

losos 1,5 kg
krupicový cukr 2 PL
sůl 3 PL
pepř mletý 1 ČL
kopr 1 svazek
čerstvý, nasekaný
čirý, například vodka

Postup

1

Filety položte kůží dolů na talíř. Poprašte je cukrem, solí a pepřem, posypte sekaným koprem a zakápněte alkoholem. Porce složte na sebe a pevně omotejte fólií na potraviny.

2

Přikryjte druhým talířem (dnem dolů) a zatižte ho aspoň půlkilovým závažím, třeba konzervou. Dejte vychladit.

3

Každých 12 až 24 hodin rybu rozbalte a potřete nahromaděnou šťávou.

4

Třetí den by maso mělo ztratit průzračný vzhled (zmatní), a to znamená, že je hotové. Krájejte na tenké plátky a podávejte se skrojky citronu na tmavém chlebu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/07 str.37

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč