Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 4–6 filetů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3213 kcal
Bílkoviny 331 g
Sacharidy 33 g
Tuky 181 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při domácím naložení zůstanou zachovány všechny důležité látky a také báječná chuť, podobná uzenému lososu. Užijte si ho jako chuťovku s majonézou, cibulkou, kapary…

Související recepty

Suroviny

losos 1,5 kg
sůl 3 PL
pepř mletý 1 ČL
kopr 1 svazek
čerstvý, nasekaný
čirý, například vodka

Postup

1

Filety položte kůží dolů na talíř. Poprašte je cukrem, solí a pepřem, posypte sekaným koprem a zakápněte alkoholem. Porce složte na sebe a pevně omotejte fólií na potraviny.

2

Přikryjte druhým talířem (dnem dolů) a zatižte ho aspoň půlkilovým závažím, třeba konzervou. Dejte vychladit.

3

Každých 12 až 24 hodin rybu rozbalte a potřete nahromaděnou šťávou.

4

Třetí den by maso mělo ztratit průzračný vzhled (zmatní), a to znamená, že je hotové. Krájejte na tenké plátky a podávejte se skrojky citronu na tmavém chlebu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

14.11.2007 09:44
Recept se nachází v č.5/07 str.37

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...