Nakládaný losos po švédsku

Nakládaný losos po švédsku

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut 4–6 filetů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3213 kcal
Bílkoviny 331 g
Sacharidy 33 g
Tuky 181 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při domácím naložení zůstanou zachovány všechny důležité látky a také báječná chuť, podobná uzenému lososu. Užijte si ho jako chuťovku s majonézou, cibulkou, kapary…

Suroviny

losos 1.5 kg
krupicový cukr 2 PL
sůl 3 PL
pepř mletý 1 ČL
čerstvě
kopr 1 svazek
čerstvý, nasekaný
alkohol 1 PL
čirý, například vodka
1.  Filety položte kůží dolů na talíř. Poprašte je cukrem, solí a pepřem, posypte sekaným koprem a zakápněte alkoholem. Porce složte na sebe a pevně omotejte fólií na potraviny.

2.  Přikryjte druhým talířem (dnem dolů) a zatižte ho aspoň půlkilovým závažím, třeba konzervou. Dejte vychladit.

3.  Každých 12 až 24 hodin rybu rozbalte a potřete nahromaděnou šťávou. Třetí den by maso mělo ztratit průzračný vzhled (zmatní), a to znamená, že je hotové. Krájejte na tenké plátky a podávejte se skrojky citronu na tmavém chlebu.

Komentáře

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit