Při domácím naložení zůstanou zachovány všechny důležité látky a také báječná chuť, podobná uzenému lososu. Užijte si ho jako chuťovku s majonézou, cibulkou, kapary…
Postup
1
Filety položte kůží dolů na talíř. Poprašte je cukrem, solí a pepřem, posypte sekaným koprem a zakápněte alkoholem. Porce složte na sebe a pevně omotejte fólií na potraviny.
2
Přikryjte druhým talířem (dnem dolů) a zatižte ho aspoň půlkilovým závažím, třeba konzervou. Dejte vychladit.
3
Každých 12 až 24 hodin rybu rozbalte a potřete nahromaděnou šťávou.
4
Třetí den by maso mělo ztratit průzračný vzhled (zmatní), a to znamená, že je hotové. Krájejte na tenké plátky a podávejte se skrojky citronu na tmavém chlebu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kopr a losos: 31 receptů pro milovníky lososa(31 receptů)
Komentáře
14.11.2007 09:44
Apetit 5/07