Recepty s uzeným lososem
Platky jemně zauzeného lososa jsou oblíbenou pochoutkou a patří ke zlatým hřebům hřebu rautů. Výborně se hodí do salátů, tortil, sendvičů a na obložené chlebíčky či jednohubky. Uzený losos se výborně kombinuje s omáčkami, čerstvým krémovým sýrem, koprem i dalšími bylinkami. Připravíte z něho lahodné těstoviny i polévky nebo pomazánky.
...
- K uzení se používají čerstvé ryby do 48 od ulovení. Očištěné a přepůlené se naloží do soli, čímž se zajistí jejich částečné vysušení. Později se pláty ryb zavěsí na speciální stojany a nechají se sušit v takzvané sušárně. Do sušárny se kontrolovaně pouští kouř z doutnajícího dubového dřeva, kterýse rybí maso vyudí a zakonzervuje.
- K uzení se používá jak losos odchycený na volném moři (divoký), tak losos z farmového chovu.
Celý popis