Soudky s brusinkami a oříšky

Soudky s brusinkami a oříšky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1089 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 94 g
Tuky 73 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se šťavnatými brusinkami...

Suroviny

listové těsto 1
vychlazené o výšce asi 1 cm
mouka pšeničná hrubá 1 PL
krupicový cukr 2 PL
skořice 0.5 ČL
mletá
ořechy 30 g
mleté
máslo 30 g
změklé
brusinky 100 g
zavařené
1. Vykrojte z listového těsta osm koleček. U čtyř odstraňte střed, u ostatních ne. Na každé nevykrojené položte vykrojené, abyste získali soudek. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Kolečka předpékejte zhruba čtvrt hodiny, dokud těsto nevyběhne a není zlatavé.

2. Z mouky, cukru, ořechů, skořice a másla utvořte drobenku. Soudky naplňte brusinkami, posypte ořechovou žmolenkou a ještě pět minut zapečte, aby byla krásně křupavá.

Kde se berou lístky?
Listové či lístkové těsto dostalo jméno podle vrstev, které v něm tvoří střídání moučné vrstvy s tukovou. Působením tepla při pečení od sebe vrstvičky ‚odskočí‘ a těsto je pak lehké, nadýchané a křupavé. Domácí výroba je poměrně složitá a zdlouhavá – kvalita hotových těst z obchodů se ale stále zlepšuje.

Komentáře

Obchod Apetit