Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Soudky s brusinkami a oříšky
Soudky s brusinkami a oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Soudky s brusinkami a oříšky

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1089 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 94 g
Tuky 73 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se šťavnatými brusinkami...

Suroviny

vychlazené o výšce asi 1 cm
mouka pšeničná hrubá 1 PL
skořice ½ ČL
mletá
mleté
změklé
zavařené

Postup

1

Vykrojte z listového těsta osm koleček. U čtyř odstraňte střed, u ostatních ne. Na každé nevykrojené položte vykrojené, abyste získali soudek. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Kolečka předpékejte zhruba čtvrt hodiny, dokud těsto nevyběhne a není zlatavé.

2

Z mouky, cukru, ořechů, skořice a másla utvořte drobenku. Soudky naplňte brusinkami, posypte ořechovou žmolenkou a ještě pět minut zapečte, aby byla krásně křupavá.

Kde se berou lístky?
Listové či lístkové těsto dostalo jméno podle vrstev, které v něm tvoří střídání moučné vrstvy s tukovou. Působením tepla při pečení od sebe vrstvičky ‚odskočí a těsto je pak lehké, nadýchané a křupavé. Domácí výroba je poměrně složitá a zdlouhavá – kvalita hotových těst z obchodů se ale stále zlepšuje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:25
Recept se nachází v č.11/05, str.16
22.05.2006 17:19
Vyzkoušejte je. Jsou dobré a jednoduché na přípravu.