Křupavý salát s brusinkami

Křupavý salát s brusinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2854 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 112 g
Tuky 234 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zbylou zeleninu, jablka a brusinky přetvoříte v úžasný salát. Využijte služeb robotu, ušetříte čas.

Suroviny

zelí červené 500 g
půlka hlávky
řapíkatý celer 2 ks
růžičková kapusta 200 g
očištěné
jablka 1 ks
červené, bez jadřince, neloupané
mrkev 2 ks
ořechy 180 g
mix
sýr s modrou plísní 100 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Na zálivku
rostlinný olej 6 PL
brusinky 4 PL
zavařené
pomerančová šťáva 5 PL

1Vše nakrájejete
Zelí, celer, kapustičky a jablko buď nakrouhejte na jemné plátky v robotu, nebo ručně nakrájejte. Mrkev nastrouhejte na hrubší nudličky.

2Připravte zálivku
V misce prošlehejte olej, brusinky a pomerančovou šťávu.

3Všechno smíchejte
 Zeleninu, jablko a oříšky vsypte do velké mísy, zalijte zálivkou a lehce, ale důkladně promíchejte. Osolte (opatrně, sýr může být hodně slaný) a opepřete. Posypte kousky sýra.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit