Zbylo vám suché cukroví, jako například pracny, rohlíčky či sušnky? Zužitkujte je a vyrobte z nich košíčky plnené krémeme a pikantní zavařeninou.
Suroviny
Na košíčky
400
g
medvědí tlapičky
máslo
300
g
rozpuštěné
brusinky
5
PL
zavařené
Na krém
krémový sýr
250
g
zakysaná smetana
180
g
moučkový cukr
180
g
smetana ke šlehání
180
ml
Postup
2
Teď připravte krém: utřete žervé se zakysanou smetanou, přidejte prosátý cukr a zatřete ušlehanou smetanu. Nechte v chladu.
3
Vychlazené košíčky opatrně vyjměte pomocí alobalu. Rozdělte na ně krém a ozdobte jej rozehřátými brusinkami. Podávejte vychlazené.
TiP
Pokud se vám už nechce do krému, použijte vychlazené košíčky jako elegantní a jedlé nádobky na oblíbenou zmrzlinu. Rozdrcené pracny spojené s máslem a vychlazené můžete také uložit do mrazáku - budou se vám hodit jako drobenka, třeba na ovocné nebo tvarohové koláče.