Tlapičky (pracny) tvoří s pikantním krémem úžasné duo.
Suroviny
Na košíčky
400
g
medvědí tlapičky
máslo
300
g
rozpuštěné
brusinky
5
PL
zavařené
Na krém
krémový sýr
250
g
zakysaná smetana
180
g
moučkový cukr
180
g
smetana ke šlehání
180
ml
1. Rozdrcené pracny spojte s máslem, natlačte do košíčků vyložených alobalem a nechte vychladit.
2. Teď připravte krém: utřete žervé se zakysanou smetanou, přidejte prosátý cukr a zatřete ušlehanou smetanu. Nechte v chladu.
3. Vychlazené košíčky opatrně vyjměte pomocí alobalu. Rozdělte na ně krém a ozdobte jej rozehřátými brusinkami. Podávejte vychlazené.
TiP
Pokud se vám už nechce do krému, použijte vychlazené košíčky jako elegantní a jedlé nádobky na oblíbenou zmrzlinu. Rozdrcené pracny spojené s máslem a vychlazené můžete také uložit do mrazáku – budou se vám hodit jako drobenka, třeba na ovocné nebo tvarohové koláče.
2. Teď připravte krém: utřete žervé se zakysanou smetanou, přidejte prosátý cukr a zatřete ušlehanou smetanu. Nechte v chladu.
3. Vychlazené košíčky opatrně vyjměte pomocí alobalu. Rozdělte na ně krém a ozdobte jej rozehřátými brusinkami. Podávejte vychlazené.
TiP
Pokud se vám už nechce do krému, použijte vychlazené košíčky jako elegantní a jedlé nádobky na oblíbenou zmrzlinu. Rozdrcené pracny spojené s máslem a vychlazené můžete také uložit do mrazáku – budou se vám hodit jako drobenka, třeba na ovocné nebo tvarohové koláče.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinkové menu: 15 receptů pro milovníky brusinek(15 receptů)