0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené jarní kuřátko s estragonem a citronem

Pečené jarní kuřátko s estragonem a citronem

2.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1924 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 28 g
Tuky 156 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavé kuřátko chutná nejlíp jen s čerstvým pečivem, které můžete namáčet do lahodné omáčky.

Suroviny

kuře 4 ks
(à 400g)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
malý, přepůlený, na plátky
estragon 8 snítka
máslo 4 PL
+ na fazolky
mouka pšeničná hladká 2 ČL
lze nahradit sušenou
fazolky zelené 1 bal
dlouhé, tenké, 5min povařené, schlazené
bageta
k podávání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Stehna kuřátek svažte provázkem. Ostrým nožem udělejte do prsíček po každé straně 1–2 mělké zářezy. Osolte je a opepřete a do zářezů dejte kousek citronu a kousek snítky estragonu. Kuřátka potřete máslem a pečte zakryté 45 minut. Pak odklopte a dopečte dozlatova.

2 Kuřátka vyjměte a uchovejte horká. Pekáč se šťávou postavte na sporák a zaprašte moukou. Míchejte asi minutu a pak zalijte smetanou. Dobře rozmíchejte a vařte za stálého míchání asi 10 minut do zhoustnutí. Podle chuti dosolte.

3 Na másle opékejte 3 minuty slaninu dozlatova, pak přidejte fazolky, osolte, opepřete a prohřejte. Podávejte s kuřátky, přelité připravenou smetanovou omáčkou a s čerstvou bagetkou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč