Voňavé kuřátko chutná nejlíp jen s čerstvým pečivem, které můžete namáčet do lahodné omáčky.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Stehna kuřátek svažte provázkem. Ostrým nožem udělejte do prsíček po každé straně 1-2 mělké zářezy. Osolte je a opepřete a do zářezů dejte kousek citronu a kousek snítky estragonu. Kuřátka potřete máslem a pečte zakryté 45 minut. Pak odklopte a dopečte dozlatova.
Kuřátka vyjměte a uchovejte horká. Pekáč se šťávou postavte na sporák a zaprašte moukou. Míchejte asi minutu a pak zalijte smetanou. Dobře rozmíchejte a vařte za stálého míchání asi 10 minut do zhoustnutí. Podle chuti dosolte.
Na másle opékejte 3 minuty slaninu dozlatova, pak přidejte fazolky, osolte, opepřete a prohřejte. Podávejte s kuřátky, přelité připravenou smetanovou omáčkou a s čerstvou bagetkou.