Pečené jarní kuřátko s estragonem a citronem

Pečené jarní kuřátko s estragonem a citronem

Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1924 kcal
Bílkoviny 96 g
Cukr 28 g
Tuky 156 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Voňavé kuřátko chutná nejlíp jen s čerstvým pečivem, které můžete namáčet do lahodné omáčky.

Suroviny

kuře 4 ks
(à 400g)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
malý, přepůlený, na plátky
estragon 8 snítka
máslo 4 PL
+ na fazolky
mouka pšeničná hladká 2 ČL
smetana ke šlehání 200 ml
anglická slanina 70 g
lze nahradit sušenou
fazolky zelené 1 bal
dlouhé, tenké, 5min povařené, schlazené
bageta
k podávání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Stehna kuřátek svažte provázkem. Ostrým nožem udělejte do prsíček po každé straně 1–2 mělké zářezy. Osolte je a opepřete a do zářezů dejte kousek citronu a kousek snítky estragonu. Kuřátka potřete máslem a pečte zakryté 45 minut. Pak odklopte a dopečte dozlatova.

2 Kuřátka vyjměte a uchovejte horká. Pekáč se šťávou postavte na sporák a zaprašte moukou. Míchejte asi minutu a pak zalijte smetanou. Dobře rozmíchejte a vařte za stálého míchání asi 10 minut do zhoustnutí. Podle chuti dosolte.

3 Na másle opékejte 3 minuty slaninu dozlatova, pak přidejte fazolky, osolte, opepřete a prohřejte. Podávejte s kuřátky, přelité připravenou smetanovou omáčkou a s čerstvou bagetkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit