Lepkavé kuře se sójovou omáčkou a zázvorem

Lepkavé kuře se sójovou omáčkou a zázvorem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1562 kcal
Bílkoviny 67 g
Cukr 262 g
Tuky 21 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle omáčka je prostě návyková. Neustále se k ní musíte vracet a ochutnávat ji...

Suroviny

sójová omáčka 250 ml
tmavá
250 ml
kecap manis sladká indonéská sójová omáčka
rýžový ocet 40 ml
balzamikový ocet 40 ml
med 3 PL
zázvor (čerstvý) 8 cm
(40g), čerstvý, oloupaný, na tenké plátky
badyán 4 hvězdička
skořice 2 svitek
chilli paprička 4 ks
malé sušené, podle chuti
česnek 4 stroužek
oloupané, rozmáčknuté plochou stranou nože
kuře 1 ks
(cca 1,9kg), na čtvrtky, osušené
rýže dušená
k podávání
pak čoi (čínské zelí)
k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do rendlíku dejte sójovou omáčku, kecap manis, oba octy, med, zázvor, badyán, skořici, chilli a česnek a na prudkém plameni přiveďte k varu.

2 V pekáči promíchejte s porcemi kuřete a pečte odklopené zhruba 75 minut, přičemž přelévejte vypečenou šťávou (podle potřeby podlijte vodou), až bude kuře měkké a propečené.

3 Před podáváním rozdělte na ještě menší díly. Podávejte s rýží, přelité vypečenou šťávou a s čínským zelím pak čoi vařeným na páře.

NĚCO NAVÍC

Čínské zelí pak čoi koupíte v asijských zelinářstvích a nyní už i ve vybraných supermarketech. Malé hlávky dávejte na pařáček v celku, větší překrojte podélně napůl nebo na čtvrtky. Nemusíte je solit, ochutí je připravená pikantní omáčka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit