Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lepkavé kuře se sójovou omáčkou a zázvorem

Lepkavé kuře se sójovou omáčkou a zázvorem

4/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2672 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 487 g
Tuky 21 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle omáčka je prostě návyková. Neustále se k ní musíte vracet a ochutnávat ji...

Související recepty

Suroviny

sójová omáčka 250 ml
tmavá
kecap manis 250 ml
sladká indonéská sójová omáčka
rýžový ocet 40 ml
balzamikový ocet 40 ml
med 3 PL
zázvor (čerstvý) 8 cm
(40g), oloupaný, na tenké plátky
badyán 4 hvězdičky
skořice 2 svitky
malé sušené, podle chuti
česnek 4 stroužky
oloupané, rozmáčknuté plochou stranou nože
kuře 1 ks
(cca 1,9kg), na čtvrtky, osušené
rýže dušená
k podávání
pak čoi
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Do rendlíku dejte sójovou omáčku, kecap manis, oba octy, med, zázvor, badyán, skořici, chilli a česnek a na prudkém plameni přiveďte k varu.

2

V pekáči promíchejte s porcemi kuřete a pečte odklopené zhruba 75 minut, přičemž přelévejte vypečenou šťávou (podle potřeby podlijte vodou), až bude kuře měkké a propečené.

3

Před podáváním rozdělte na ještě menší díly. Podávejte s rýží, přelité vypečenou šťávou a s čínským zelím pak čoi vařeným na páře.

NĚCO NAVÍC
Čínské zelí pak čoi koupíte v asijských zelinářstvích a nyní už i ve vybraných supermarketech. Malé hlávky dávejte na pařáček v celku, větší překrojte podélně napůl nebo na čtvrtky. Nemusíte je solit, ochutí je připravená pikantní omáčka.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5