Tahle omáčka je prostě návyková. Neustále se k ní musíte vracet a ochutnávat ji...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Do rendlíku dejte sójovou omáčku, kecap manis, oba octy, med, zázvor, badyán, skořici, chilli a česnek a na prudkém plameni přiveďte k varu.
V pekáči promíchejte s porcemi kuřete a pečte odklopené zhruba 75 minut, přičemž přelévejte vypečenou šťávou (podle potřeby podlijte vodou), až bude kuře měkké a propečené.
Před podáváním rozdělte na ještě menší díly. Podávejte s rýží, přelité vypečenou šťávou a s čínským zelím pak čoi vařeným na páře.
NĚCO NAVÍC
Čínské zelí pak čoi koupíte v asijských zelinářstvích a nyní už i ve vybraných supermarketech. Malé hlávky dávejte na pařáček v celku, větší překrojte podélně napůl nebo na čtvrtky. Nemusíte je solit, ochutí je připravená pikantní omáčka.