Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekové kuře s rukolovou zálivkou

Česnekové kuře s rukolovou zálivkou

3.9/5 Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné Pro

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1478 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 75 g
Tuky 108 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I obyčejné kuře se dá připravit s velkou parádou! Zkuste třeba česnekové...

Suroviny

malé, rozdělené stroužky
sůl mořská
čerstvě mletý
kuře 1 ks
podélně přepůlené (viz Něco navíc)
Rukolová zálivka
2 hrst
nadrobno
2 PL
olivový olej 60 ml
panenský, + na česnek

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Neoloupané stroužky česneku vsypte v jedné vrstvě do pekáče a pokropte 1-2 lžícemi olivového oleje, přidejte 2 lžíce másla a osolte a opepřete. Půlky kuřete potřete zbylým máslem a rovněž osolte a opepřete. Položte na česnek. Pečte přiklopené 1 hodinu. Odklopte, česnek rozhrňte do stran a pečte další půl hodiny doměkka a dozlatova, podle potřeby podlijte vodou.

2

Mezitím promíchejte přísady na rukolovou zálivku, osolte a opepřete. Podávejte s kuřetem a stroužky pečeného česneku.

NĚCO NAVÍC

Kuře podélně přepulte. Řez veďte na prsou z jedné strany prsní kosti. Obraťte a vyřízněte páteř. Tu můžete zamrazit a později použít třeba na kuřecí vývar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...