0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekové kuře s rukolovou zálivkou

Česnekové kuře s rukolovou zálivkou

4/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1478 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 75 g
Tuky 108 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I obyčejné kuře se dá připravit s velkou parádou! Zkuste třeba česnekové...

Suroviny

česnek 3
malé, rozdělené stroužky
máslo 4 PL
sůl mořská
čerstvě mletý
kuře 1 ks
podélně přepůlené (viz Něco navíc)
Rukolová zálivka
2 hrst
nadrobno
2 PL
olivový olej 60 ml
panenský, + na česnek

1 Troubu předehřejte na 180°C. Neoloupané stroužky česneku vsypte v jedné vrstvě do pekáče a pokropte 1–2 lžícemi olivového oleje, přidejte 2 lžíce másla a osolte a opepřete. Půlky kuřete potřete zbylým máslem a rovněž osolte a opepřete. Položte na česnek. Pečte přiklopené 1 hodinu. Odklopte, česnek rozhrňte do stran a pečte další půl hodiny doměkka a dozlatova, podle potřeby podlijte vodou.

2 Mezitím promíchejte přísady na rukolovou zálivku, osolte a opepřete. Podávejte s kuřetem a stroužky pečeného česneku.

NĚCO NAVÍC

Kuře podélně přepulte. Řez veďte na prsou z jedné strany prsní kosti. Obraťte a vyřízněte páteř. Tu můžete zamrazit a později použít třeba na kuřecí vývar. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč