Česnekové kuře s rukolovou zálivkou

Česnekové kuře s rukolovou zálivkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1478 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 75 g
Tuky 108 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I obyčejné kuře se dá připravit s velkou parádou! Zkuste třeba česnekové...

Související recepty

Suroviny

česnek 3
malé, rozdělené stroužky
máslo 4 PL
sůl mořská
čerstvě mletý
kuře 1 ks
podélně přepůlené (viz Něco navíc)
Rukolová zálivka
2 hrst
nadrobno
2 PL
olivový olej 60 ml
panenský, + na česnek

1 Troubu předehřejte na 180°C. Neoloupané stroužky česneku vsypte v jedné vrstvě do pekáče a pokropte 1–2 lžícemi olivového oleje, přidejte 2 lžíce másla a osolte a opepřete. Půlky kuřete potřete zbylým máslem a rovněž osolte a opepřete. Položte na česnek. Pečte přiklopené 1 hodinu. Odklopte, česnek rozhrňte do stran a pečte další půl hodiny doměkka a dozlatova, podle potřeby podlijte vodou.

2 Mezitím promíchejte přísady na rukolovou zálivku, osolte a opepřete. Podávejte s kuřetem a stroužky pečeného česneku.

NĚCO NAVÍC

Kuře podélně přepulte. Řez veďte na prsou z jedné strany prsní kosti. Obraťte a vyřízněte páteř. Tu můžete zamrazit a později použít třeba na kuřecí vývar. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit