I obyčejné kuře se dá připravit s velkou parádou! Zkuste třeba česnekové...
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Neoloupané stroužky česneku vsypte v jedné vrstvě do pekáče a pokropte 1-2 lžícemi olivového oleje, přidejte 2 lžíce másla a osolte a opepřete. Půlky kuřete potřete zbylým máslem a rovněž osolte a opepřete. Položte na česnek. Pečte přiklopené 1 hodinu. Odklopte, česnek rozhrňte do stran a pečte další půl hodiny doměkka a dozlatova, podle potřeby podlijte vodou.
Mezitím promíchejte přísady na rukolovou zálivku, osolte a opepřete. Podávejte s kuřetem a stroužky pečeného česneku.
NĚCO NAVÍC
Kuře podélně přepulte. Řez veďte na prsou z jedné strany prsní kosti. Obraťte a vyřízněte páteř. Tu můžete zamrazit a později použít třeba na kuřecí vývar.