Máslová směs pod kůží udrží kuřecí prsíčka pěkně šťavnatá.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Přísady na bylinkové máslo smíchejte a nasekejte pomocí tyčového mixéru, osolte i opepřete a odložte.
Prsty opatrně uvolněte kůži na prsíčkách kuřete a napěchujte připravené bylinkové máslo do vzniklého prostoru. Do břišní dutiny dejte 1 snítku šalvěje, 1 snítku rozmarýnu a půlku citronu. Pak svažte stehna k sobě.
Kuře potřete dalším máslem, osolte, opepřete a položte do pekáče prsíčky nahoru. Navrch položte snítku šalvěje. Kolem rozložte brambory, zbylou půlku citronu a zbylé bylinky, podlijte vínem a pečte zhruba 1 hodinu 20 minut, až bude kuře propečené a zlatavé a brambory hotové. Podávejte se salátem z polníčku.
NĚCO NAVÍC
Máslo můžete ochutit bylinkami podle vlastní fantazie. Místo másla lze dát příště mascarpone. Výbornou přísadou je i strouhaný parmazán nebo nadrobno nasekaná sušená slanina.