Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené plněné brambory s rybou
Pečené plněné brambory
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pečené plněné brambory s rybou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4628 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 61 g
Tuky 423 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celou kuchyň provoní uzená ryba a kapusta, až se vám sběhnou sliny. Všichni si na téhle zajímavé kombinaci pochutnáte!

Suroviny

asi 4 moučné brambory
ryba 200 g
uzená bez kůže
libovější nebo bůček, nakrájené na proužky
mléko 10 PL
vnitřní část nakrájená najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Brambory pečlivě omyjte kartáčkem, ale neloupejte. Propíchejte je vidličkou a položte na talíř vhodný do mikrovlnné trouby, vyložený kuchyňským papírem.

2

,Mikrovlňte’ šest minut při nejvyšším výkonu, pak otočte a pokračujte ještě sedm minut. Nechte vychladnout.

3

Rybu a slaninu zalijte v misce mlékem, přidejte máslo a v mikrovlnce vařte čtyři minuty při nejvyšším výkonu.

4

Rybí maso rozdělte na lupínky.

5

Ka­pustu povařte tři minuty ve vodě a sceďte.

6

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C.

7

Každou bramboru podélně seřízněte a lžičkou vydlabejte tak, aby vznikly úhledné lodičky.

8

,Dobytou’ hmotu smíchejte s ostatními suro­vinami, osolte a opepřete. Pomocí lžičky naplňte vydlabané brambory. Jíst se sice dají hned, ale ještě lepší jsou, když je čtvrthodinku zapečete.

Dejte to k ledu
Nezapečené brambory můžete zamrazit až na tři měsíce. Při dokončení jídla předehřejte troubu na 220/200 °C a brambory rozpékejte zhruba tři čtvrtě hodiny. Když je necháte povolit přes noc v chladničce nebo rozmrazíte mikrovlnami, zkrátí se doba zapékání na 20–30 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1