Pečené plněné brambory

Pečené plněné brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4628 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 61 g
Tuky 423 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celou kuchyň provoní uzená ryba a kapusta, až se vám sběhnou sliny. Všichni si na téhle zajímavé kombinaci pochutnáte!

Suroviny

brambory 250 g
asi 4 moučné brambory
ryba 200 g
bez kůže
anglická slanina 6 plátky
libovější nebo bůček, nakrájené na proužky
mléko 10 PL
máslo 50 g
kapusta 1 ks
vnitřní část nakrájená najemno
sůl
pepř
1. Brambory pečlivě omyjte kartáčkem, ale neloupejte. Propíchejte je vidličkou a položte na talíř vhodný do mikrovlnné trouby, vyložený kuchyňským papírem. ,Mikrovlňte’ šest minut při nejvyšším výkonu, pak otočte a pokračujte ještě sedm minut. Nechte vychladnout.

2. Rybu a slaninu zalijte v misce mlékem, přidejte máslo a v mikrovlnce vařte čtyři minuty při nejvyšším výkonu. Rybí maso rozdělte na lupínky. Ka­pustu povařte tři minuty ve vodě a sceďte.

3. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Každou bramboru podélně seřízněte a lžičkou vydlabejte tak, aby vznikly úhledné lodičky. ,Dobytou’ hmotu smíchejte s ostatními suro­vinami, osolte a opepřete. Pomocí lžičky naplňte vydlabané brambory. Jíst se sice dají hned, ale ještě lepší jsou, když je čtvrthodinku zapečete.

Dejte to k ledu
Nezapečené brambory můžete zamrazit až na tři měsíce. Při dokončení jídla předehřejte troubu na 220/200 °C a brambory rozpékejte zhruba tři čtvrtě hodiny. Když je necháte povolit přes noc v chladničce nebo rozmrazíte mikrovlnami, zkrátí se doba zapékání na 20–30 minut.

Tip Apetitu
Halibut je krásně jemný – je to jedna z nejlepších mořských ryb. Uzeného a s kůží ho prodává Carrefour, 210 g/63 Kč.

Obchod Apetit