Celou kuchyň provoní uzená ryba a kapusta, až se vám sběhnou sliny. Všichni si na téhle zajímavé kombinaci pochutnáte!
Suroviny
Postup
Brambory pečlivě omyjte kartáčkem, ale neloupejte. Propíchejte je vidličkou a položte na talíř vhodný do mikrovlnné trouby, vyložený kuchyňským papírem.
,Mikrovlňte’ šest minut při nejvyšším výkonu, pak otočte a pokračujte ještě sedm minut. Nechte vychladnout.
Rybu a slaninu zalijte v misce mlékem, přidejte máslo a v mikrovlnce vařte čtyři minuty při nejvyšším výkonu.
Rybí maso rozdělte na lupínky.
Kapustu povařte tři minuty ve vodě a sceďte.
Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C.
Každou bramboru podélně seřízněte a lžičkou vydlabejte tak, aby vznikly úhledné lodičky.
,Dobytou’ hmotu smíchejte s ostatními surovinami, osolte a opepřete. Pomocí lžičky naplňte vydlabané brambory. Jíst se sice dají hned, ale ještě lepší jsou, když je čtvrthodinku zapečete.
Dejte to k ledu
Nezapečené brambory můžete zamrazit až na tři měsíce. Při dokončení jídla předehřejte troubu na 220/200 °C a brambory rozpékejte zhruba tři čtvrtě hodiny. Když je necháte povolit přes noc v chladničce nebo rozmrazíte mikrovlnami, zkrátí se doba zapékání na 20–30 minut.