Ryba povařená v mléce je mnohem jemnější než před vařením
Postup
1
Filé vložte do mělké misky a do poloviny je zalijte mlékem. Překryjte potravinovou fólií a vařte v mikrovlnce na vysoký výkon čtyři až pět minut, dokud filé nepůjde snadno rozdělit na kousky. Anebo ho spolu s mlékem prohřejte v rendlíku.
2
Mezitím v kastrůlku přiveďte k varu vodu a přilijte do ní ocet. Vejce vyklepněte do naběračky a nechte je vklouznout do mírně vroucí vody. Bílek trochu přehrňte přes žloutek; jakmile bílek zbělá a zpevní, zase vejce vyjměte; nejlíp to jde děrovanou naběračkou.
3
Brambory rozšťouchejte s máslem a promíchejte s podušenou kapustou. Osolte, opepřete a vmíchejte polovinu pažitky. Rozdělte kaši na talíře, navrch dejte filé i ztracené vejce a jídlo ozdobte zbytkem pažitky.
Báječná Obměna:
Až dostanete chuť na luxusnější úpravu, ještě pokrm přelijte bešamelovou omáčkou (můžete ji koupit hotovou).
Báječná Obměna:
Až dostanete chuť na luxusnější úpravu, ještě pokrm přelijte bešamelovou omáčkou (můžete ji koupit hotovou).
Komentáře