Uzená ryba se šťouchanými brambory

Uzená ryba se šťouchanými brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1556 kcal
Bílkoviny 62 g
Cukr 120 g
Tuky 88 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Ryba povařená v mléce je mnohem jemnější než před vařením

Suroviny

4 ks
filátka z uzené ryby každý ks po cca 150 g
mléko
na zalití ryby
vejce 4 ks
ocet 1 PL
brambory 600 g
uvařené, moučný typ
máslo 50 g
rozpuštěné
kapusta 1
nakrájené a podušené na másle
pažitka hrst
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Filé vložte do mělké misky a do poloviny je zalijte mlékem. Překryjte potravinovou fólií a vařte v mikrovlnce na vysoký výkon čtyři až pět minut, dokud filé nepůjde snadno rozdělit na kousky. Anebo ho spolu s mlékem prohřejte v rendlíku.

2. Mezitím v kastrůlku přiveďte k varu vodu a přilijte do ní ocet. Vejce vyklepněte do naběračky a nechte je vklouznout do mírně vroucí vody. Bílek trochu přehrňte přes žloutek; jakmile bílek zbělá a zpevní, zase vejce vyjměte; nejlíp to jde děrovanou naběračkou.

3. Brambory rozšťouchejte s máslem a promíchejte s podušenou kapustou. Osolte, opepřete a vmíchejte polovinu pažitky. Rozdělte kaši na talíře, navrch dejte filé i ztracené vejce a jídlo ozdobte zbytkem pažitky.

Báječná Obměna:

Až dostanete chuť na luxusnější úpravu, ještě pokrm přelijte bešamelovou omáčkou (můžete ji koupit hotovou).

Komentáře

Anonym

Překvapilo mě, jak moc má vliv rybu to povaření v mléce. Maso bylo křehké a chutné, příjemně vonělo, celé to bylo takové máslové. Jenom bych trošku nesouhlasila s tím, že koupená bešamelová omáčka je pro luxusnější úpravu. Já si ji tedy odpustila. Vzala jsem si k tomu vařenou červenou řepu s fenyklem, krásně se to doplňuje :-)

Obchod Apetit