0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený sýr s fíky a vlašskými ořechy

Pečený sýr s fíky a vlašskými ořechy

4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1553 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 195 g
Tuky 59 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Existuje větší podzimní slast než jádra vlašských ořechů, která se dají ještě loupat? Snad jen, když je zkombinujete s tímhle pečeným sýrem s fíky!

Suroviny

fíky 6 ks
zralé
2 PL
sherry ocet dobrý, lze nahradit malinovým
víno červené 100 ml
dobré, (nebo červeného hroznového moštu)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián 5 snítka
natrhané
med 4 PL
tekutý
vlašské ořechy 50 g
rozplené
camembert 1 ks
celý, (nebo jiný větší sýr s bílou plísní)
pečivo
čerstvé (bageta, ciabatta), k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Každý z fíků nařízněte shora do křížku skoro až dolů, ale nedokrajujte. Fíky mírně rozevřete. Pak je vyrovnejte v jedné vrstvě řezem nahoru na plech, do pekáčku nebo zapékací mísy velké tak, aby se k nim vešel i sýr (ale zatím ho nechte stranou).

2 Promíchejte ocet a víno či hroznový mošt, osolte, opepřete a směsí polijte fíky. Posypte je tymiánem a nakonec pokropte medem. Pečte 15–20 minut, až fíky změknou a začnou být lepivé.

3 Fíky posypte ořechy a přidejte k nim celý sýr a pečte ještě zhruba 5 minut. Podávejte s čerstvým pečivem na vytírání šťávy a rozpečeného sýra. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/9

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč