Recepty s pečivem
Pojmem pečivo se obecně označují různé druhy pokrmů vyrobených z upečeného těsta. Typickým znakem pečiva je nadýchaná textura a křupavá kůrka. Pečivo může být sladké i slané.
Existuje nespočet různých druhů pečiva. Mezi ty nejběžnější a nejrozšířenější patří různé druhy chleba, rohlíky, housky, croissanty, bagely, bulky, bagety, mazance, vánočky nebo krekry, tyčinky i sušenky.
...
- Těsto se připravuje smícháním mouky s tekuktinou, kterou bývá voda nebo mléko. Těsto se kypří droždím nebo kváskem, případně práškem do pečiva. Do základního těsta patří sůl a sůl, případně tuk.
- Hotové těsto se formuje do požadovaného tvaru.
- Sladké pečivo se často plní různými náplněmi jako ovoce, puding, džem nebo čokoláda.
- Pečivo se peče v předehřáté troubě, čím získá na objemu a křupavou kůrku.
Celý popis